Indberet en sikkerhedshændelse

Indberet en farlig situation

Letbanen skal være sikker for alle: Passagerer, trafikanter og medarbejdere. Aarhus Letbane arbejder hele tiden på at opbygge en stærk sikkerhedskultur – og det kan du også bidrage til.

Har du oplevet eller observeret en farlig situation på eller i nærheden af Letbanen, opfordres du til at kontakte Aarhus Letbane.

En farlig situation kan være alt fra uheld til nær-ved-hændelser eller uønskede tilstande på Letbanen. Aarhus Letbane modtager gerne henvendelser om alt, som kan risikere at være til fare for personer, materiel eller miljø.

En sikker letbane for alle

Driften af Aarhus Letbane omfatter kørsel med letbanetog, vedligehold af infrastruktur og letbanetog samt trafikledelse af Letbanen. Dermed kommer mange mennesker i daglig kontakt med Letbanen.

Aarhus Letbane skal drives, så den er sikker for alle. Sikkerhed har førsteprioritet i den daglige drift og udvikling af Aarhus Letbane og udgør derfor en af grundpillerne for selskabets ledelse.

Aarhus Letbanes sikkerhedspolitik

Aarhus Letbane søger altid at minimere risikoen for fare eller skade på personer, materiel eller miljø i forbindelse med driften af Letbanen. Derfor arbejdes der med en sikkerhedspolitik, som tænker sikkerhed ind i alle aspekter af driften af Aarhus Letbane.

Sikkerhedspolitikken beskriver Aarhus Letbanes løbende arbejde med at forbedre letbanesikkerheden. Der arbejdes hele tiden på at skabe rammerne for åben og konstruktiv kommunikation om sikkerhedsforhold, så Letbanen får det samme høje sikkerhedsniveau, som man finder på sammenlignelige baner i Europa. 

Har du oplevet eller observeret en farlig situation?

Aarhus Letbane ønsker hele tiden at forbedre letbanesikkerheden og modtager gerne henvendelser fra alle, der har oplevet eller observeret en sikkerhedsmæssigt farlig situation.

Indberet en sikkerhedsmæssig hændelse ved udfylde denne formular og sende den på mail til sikkerhed@aarhusletbane.dk.

Det er vigtigt, at du beskriver hændelsen i så mange detaljer som muligt. 

Hvem kan henvende sig?

Du behøver ikke at arbejde for Aarhus Letbane for at kunne bidrage til en høj letbanesikkerhed. Alle, som rejser med, er naboer til eller arbejder på eller i nærheden af Letbanen, kan henvende sig til Aarhus Letbane om sikkerhedsmæssigt farlige situationer.

Hvad skal Aarhus Letbane vide?

Beskriv hændelsen med så mange detaljer som muligt. For at Aarhus Letbane kan reagere bedst muligt på din henvendelse, er det vigtigt at give en kort beskrivelse af hændelsens karakter og omfang samt tid og sted for hændelsen.

Hvad sker der med henvendelserne?

Når du henvender dig til Aarhus Letbane, analyserer og behandler vi dine oplysninger, og eventuelle forebyggende tiltag sættes i værk for at forbedre sikkerheden på stedet.

Vi gør os umage for at svare dig, så du ved, at vi har modtaget din henvendelse.

Tak for din hjælp!

 

Er der akut brug for kontakt til Aarhus Letbanes undersøgelsesvagt, kan denne kontaktes på tlf. nr. 24 91 24 92. Benyt venligst kun telefonnummeret, hvis der er behov for hurtig respons på en sikkerhedshændelse. 

Spørgsmål

Læs de oftest stillede spørgsmål om Letbanen - og svarene herpå.

Nyheder

Følg med i aktuelle nyheder om letbaneprojektet.

Kontakt

Spørgsmål og kommentarer til Letbanen er velkomne.

Arkiv

Hvornår var det nu det var? Søg tilbage i Letbanens arkiver.