Letbanen åbner til Odder og Lisbjergskolen lørdag 25. august


Letbanestrækningen mellem Aarhus og Odder er godkendt – driften indledes lørdag den 25. august. Samtidig åbner strækningen mellem Universitetshospitalet i Skejby og Lisbjergskolen.

I dag, fredag den 24. august, har Aarhus Letbane modtaget den endelige godkendelse af letbanestrækningen mellem Aarhus H og Odder af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Dermed kan Letbanen begynde at køre med passagerer på strækningen: Første tur afgår lørdag den 25. august kl. 5.20 fra Aarhus H til Lisbjergskolen, mens første tur fra Odder mod Aarhus afgår kl. 5.37. Første afgang fra Aarhus H til Odder er kl. 6.19.

Med åbningen af den 29 km lange strækning mod Odder bliver det muligt at køre fra Odder til Skejby i et sammenhængende letbanesystem. Her servicerer Letbanen bl.a. det nye Universitetshospital og de mange arbejdspladser i Business Park Skejby. Herfra kan turen fortsætte ad den tre kilometer lange strækning over Egådalen til Lisbjergskolen, der åbner samtidig med strækningen mod Odder.

– Det har været en lang rejse og ikke uden forhindringer at komme hertil, men vi løser løbende de udfordringer, der er ved at være Danmarks første letbane. Nu ser vi frem til at tilbyde indbyggerne syd for Aarhus en god rejseoplevelse med samme høje rettidighed og komfort som på den indre strækning, siger Aarhus Letbanes direktør Michael Borre.

Han suppleres af Letbanens bestyrelsesformand, Steen Stavnsbo:

– Med strækningen mod Odder fortsætter vi udbygningen af et letbanesystem, der bliver Østjyllands svar på S-toget – hvilket er helt nødvendigt for at understøtte den kraftige vækst i området.

I Odder er forventningen, at Letbanen vil styrke lokalområdet:

– Med Letbanen får vi bundet Aarhus og Odder endnu tættere sammen til gavn for borgerne i begge områder. Letbanen styrker Odder Kommune som en kommune, hvor man kan leve det gode liv med let adgang til mange arbejdspladser, uddannelser, kultur og indkøbsmuligheder, siger borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V).

Også i Region Midtjylland, der sammen med Aarhus Kommune ejer Aarhus Letbane, glæder man sig:

– Det er en fantastisk og længe ventet nyhed, at letbanestrækningen til Odder er åben for passagerer. Letbanen krydser nu kommunegrænsen og er dermed for alvor blevet et løft af den regionale, kollektive trafik. Samtidigt glæder jeg mig selvfølgelig også til, at banen mod Grenaa åbner, så den positive effekt kan mærkes i hele den østlige del af regionen, siger formand for Regionsrådet i Region Midtjylland Anders Kühnau (S).

To slags letbanetog sættes i drift

Med åbningen af strækningen mellem Odder og Aarhus begynder Aarhus Letbane også at benytte det største af selskabets to letbanetog – det knapt 40 meter lange Tango. Med plads til 256 passagerer, niveaufri indstigning, wi-fi, strømudtag og ikke mindst miljøvenlig eldrift vil Letbanen tilbyde kunderne høj komfort. Det mindre Variobahn-letbanetog, der kører på den indre strækning og fik positive anmeldelser i en kundeundersøgelse tidligere i år, skal også betjene strækningen til Odder.

I Aarhus, hvor Letbanen har kørt siden december 2017, glæder borgmester Jacob Bundsgaard (S) sig også over, at Letbanen nu udvides til Odder:

– Vi har så kraftig vækst i den østjyske byregion, at der er brug for effektiv kollektiv trafik, der kan bidrage til at binde området sammen og understøtte den positive udvikling – dét tilbyder Letbanen. Med udvidelsen til Odder tager vi endnu et solidt skridt i den rigtige retning.

Ekstra kapacitet i myldretiderne

Letbanen vil køre to gange i timen mellem Odder og Aarhus på hverdage med en ekstra afgang i myldretiden morgen og eftermiddag. Køreplanen kan ses på midttrafik.dk.

Når letbanestrækningen mod Grenaa også åbner, udvides driften med fire afgange i timen mellem Aarhus H og Mårslet i dagtimerne på hverdage.

Midttrafik forventer, at Letbanen mellem Odder og Aarhus bliver meget populær – og at det kan give udfordringer på enkelte afgange i myldretiden morgen og eftermiddag. Midttrafik og Aarhus Letbane vurderer løbende situationen og vil om nødvendigt

indsætte ekstra kapacitet på strækningen i form af busser. Erstatningskørslen med rute 81 vil også blive opretholdt i ca. en uge efter starten af letbanedriften til Odder.

Pressemøde
Lørdag den 25. august kl. 9.30 har pressen mulighed for at interviewe Aarhus Letbanes bestyrelsesformand Steen Stavnsbo og direktør Michael Borre på Letbanens perron på Aarhus H (spor 0 og 1).

Åbningen af letbanestrækningen mellem Odder og Aarhus fejres også i Odder. Det sker lørdag den 8. september kl. 10.


Lignende nyheder...

_MG_8307aaaaaa

Letbanesporet ved Ringgadekrydset skal vedligeholdes

I weekenden den 17. – 19. februar vil letbanesporet ved Ringgadekrydset mellem Nordre Ringgade og Randersvej være delvist spærret. Letbanesporet i krydset mellem Nordre Ringgade ...
Læs mere
Passagertal_2023

Aarhus Letbane sætter ny passagerrekord

I 2023 nåede det samlede passagertal op på knap 5.8 millioner og det sætter igen passagerrekord for Aarhus Letbane. Med mere end 1.572.000 passagerer, der ...
Læs mere
snestorm_jan2024

Letbanen kører igen efter usædvanligt vintervejr

Mandag morgen var Aarhus Letbane igen tilbage til normal drift, efter at Østjylland blev ramt af usædvanligt vintervejr. Siden onsdag har de store snemængder skabt ...
Læs mere
_P8A8500aaaaaaaa_web

Flere afgange får passagererne til at strømme til

Sidste år i august trådte en ny køreplan i kraft, og det betød flere afgange fra Hornslet og Grenaa i myldretiden. Allerede et år senere ...
Læs mere
Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 ...
Læs mere
P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens ...
Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.