Kursus: Pas På, På Letbanen

Et kursus for dig, der skal færdes eller arbejde på og ved Letbanens arealer

Før du må færdes eller arbejde på og ved Letbanens arealer, er det et krav, at du har gennemført den fornødne uddannelse på området. Aarhus Letbane tilbyder Pas På, På Letbanen-kurser.

Pas På, På Letbanen-kurset handler om personlig sikkerhed og henvender sig til personer, som skal arbejde eller færdes på eller nær Letbanens arealer.

Kurset tager 3 timer inkl. test og kræver ingen forberedelse. Der tilbydes gratis kaffe/te i forbindelse med kurset. 

Man skal selv medbringe sikkerhedsvest samt blok og kuglepen til noter.

Det koster 1.500 kr. (ekskl. moms) at deltage i kurset. 

Der er et maksimum på 9 deltagere per kursus. 

Kurset afholdes udelukkende ved Aarhus Letbanes Trafik- & Servicecenter, Thomas Koppels Gade 311, 8000 Aarhus C.

Aarhus Letbane tilbyder løbende Pas På, På Letbanen-kurser efter behov - se boksen til højre for kommende kurser eller kontakt Aarhus Letbanes kursusansvarlige på kursus@aarhusletbane.dk for konkrete forespørgsler.

Når man har gennemført og bestået et Pas På, På Letbanen-kursus, får man udstedt kursusbevis i form af legitimationskort, som skal medbringes, når man færdes eller arbejde i og ved Letbanens arealer. 

Tilmeld dig Pas På, På Letbanen her

Har du legitimationskort til Banedanmark?

Hvis du har gennemført Banedanmarks kursus Pas på, på Banen og er i besiddelse af et gyldigt legitimationskort til Banedanmark, har du mulighed for at ansøge om merit og dermed modtage et legitimationskort til Aarhus Letbane mod et gebyr på 750,- kr. (ekskl. moms).

Meritansøgningen foretages via NemTilmeld. Vælg ”Merit for Pas På, På Letbanen” og følg instruktionen. Send E-Card eller et billede af dit legitimationskort med tydelig afbildning af QR-koden. Husk også at medsende et pasfoto i farver til Aarhus Letbanes kursusansvarlige på kursus@aarhusletbane.dk.

Kursets gyldighed

Pr. 01.12.2020 har Pas På, På Letbanen en gyldighed på 4 år efter udstedelse af kursusbevis (udløbsdatoen står på legitimationskortet).

Pas På, På Letbanen-kurset skal ikke gentages, men for at opretholde kursets gyldighed skal kursisten inden udløbsdatoen underskrive en Tro og Love-erklæring og fremsende denne til kursus@aarhusletbane.dk (skriv "PPPL Fornyelse" i emnefeltet). 

Sker dette ikke, bortfalder kursets gyldighed, og et nyt kursus skal gennemføres.

Hent Tro og Love-erklæring til fornyelse af kursets gyldighed.

Mister du dit legitimationskort, bliver det beskadiget, eller får du brug for et nyt kort pga. jobskifte m.m. opkræves et gebyr på 250,- kr. (ekskl. moms).

Hvornår afholdes næste omgang kurser?

  • 7. december 2022
  • 1. februar 2023
  • 12. april 2023
  • 7. juni 2023

Hvordan tilmelder jeg mig et Pas På, På Letbanen-kursus?

Tilmeld dig Pas På, På Letbanen-kurset via dette link:

aarhusletbane.nemtilmeld.dk

Husk at det er et krav ved tilmelding, at du efterfølgende sender et foto i god opløsning og farver til Aarhus Letbanes kursusansvarlige på kursus@aarhusletbane.dk 

Fotoet skal bruges til det Pas På, På Letbanen-legitimationskort, som hver deltager får udstedt som kursusbevis efter gennemført og bestået kursus. Kortet skal fremover medbringes, når man færdes eller arbejder i og ved Letbanens arealer.