Ofte stillede spørgsmål

Ja det kan du. Både almindelige cykler og foldecykler er velkomne i Letbanen.

Rejser du med L1 mellem Aarhus H og Grenaa, kan du altid tage din cykel med. Rejser du med L2 mellem Skolebakken og Universitetshospitalet, skal du dog være opmærksom på, at du ikke må tage din cykel med i myldretiden (kl. 7.00 - 9.00 og kl. 15.00 - 17.00 på hverdage).

Husk at købe en cykelbillet i Midttrafik app eller check cyklen ind på dit rejsekort. Du kan også købe en cykelbillet i billetautomaterne på Letbanens perroner.

Det er desværre ikke muligt at medbringe trehjulede voksencykler, varecykler, ladcykler, cykelanhængere eller lignende i Letbanen.

Læs mere om regler og retningslinjer her

Der findes parker og rejs ved Klokhøjen station. Vi arbejder på at udvide konceptet, så flere får mulighed for at parkere deres bil og tage Letbanen ind til byen.

Har du glemt noget i Letbanen, skal du kontakte Midttrafiks kundecenter. Adresse og åbningstider for Midttrafiks kundecenter finder du her.

Letbaneføreren må desværre ikke udlevere glemte sager.

Du kan altid orientere dig om forsinkelser og aflysninger på Midttrafik live eller på Rejseplanen. Her kan du også finde alternative transportmuligheder, hvis din afgang bliver forsinket eller aflyst.

Når du skal med Letbanen, er det vigtigt, at du står synligt på perronen, så letbaneføreren kan se dig.

Når der ikke er grønt lys i dørknappen, er det fordi Letbanen er ved at køre fra perronen. Når Letbanen skal til at køre, er der ikke adgang til letbanekøretøjet, og letbaneføreren har ikke mulighed for at åbne dørene igen.

Der er ingen skraldespande i Letbanen. Du kan komme af med dit affald på perronerne, hvor der er opstillet skraldespande.

Der er ingen toiletter i Letbanen. Du kan i stedet benytte toiletterne på udvalgte stoppesteder. Du kan orientere dig om, hvilke stoppesteder der har toiletter på Midttrafiks hjemmeside.

Det er helt normalt og ikke farligt. Særligt når det er vinter, kan der dannes et lille lag is mellem køreledning og strømaftager. Når denne afstand mellem strømaftager og ledning opstår, løber strømmen fortsat i strømaftageren, men også kortvarigt i luften, hvilket danner gnister.

Ved de midterste døre i letbanetogene er der adgang for kørestole. På Midttrafik.dk kan du finde mere information og link til oversigt over adgangsforhold på alle letbanestop.

Du kan ikke få refunderet dine billetudgifter, men hvis en aflysning eller forsinkelse hos Letbanen er skyld i, at du bliver mere end 20 minutter forsinket til dit rejsemål, dækker rejsegarantien dine udgifter til bil eller taxa. Der er dog visse undtagelser, og dem kan du læse mere om på Midttrafik.dk.

Hvis du ikke kan checke ind med dit rejsekort, fordi kortlæseren er ude af drift, skal du benytte en anden kortlæser eller en rejsekortautomat. Det er muligt at rejse med Letbanen uden at checke ind, hvis hverken kortlæser(e) og billetautomat virker. Ved kontrol vil du dog få en kontrolafgift. Du skal oplyse kontrolløren om, at det ikke var muligt at checke ind med rejsekortet, så det kan blive noteret på kontrolafgiften. Du kan læse mere om reglerne på Midttrafik.dk.

Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.