Større projekter langs Odder strækningen i uge 27


Der skal arbejdes på flere større projekter langs Odder strækningen i uge 27, og det betyder, at der ikke kører letbanetog mellem Odder og Mårslet i denne uge. I weekenden i uge 27 vil der heller ikke køre letbanetog mellem Aarhus H og Mårslet.

I alt skal der arbejdes på fire projekter i løbet af uge 27. Det største projekt er Aarhus Kommunes anlæggelse af Giber Ringvej, hvor en bro skal skubbes ind under letbanesporet. Derudover etablerer vi, sammen med Aarhus Kommune en ny overgang til perronen på Malling Station. Odder varmeværk omlægger en fjernevarmeledning ved Rude Havvej, og vi udskifter et sporskifte på Viby Station.

I Aarhus Letbane arbejder vi målrettet på at samle projekter, så det påvirker banen og dermed vores passagerer mindst muligt. 22 procent af vores passagerer rejser med Letbanen på Odder strækningen, og mere end 2.000 passagerer tager turen hver dag.

Projektet ved Giber Ringvej har været planlagt længe, og vi har derfor arbejdet på at udnytte uge 27 til andre projekter, der også påvirker Odder strækningen. Også vores årlige sommervedligehold for strækningen foretager vi i denne uge.

Bro skubbes under skinnerne ved Giber Ringvej
Giber Ringvej projektet er Aarhus kommunes største anlægsprojekt nogensinde. Næste skridt i etableringen af den nye vej er at få skubbet en bro ind under sporet, hvor letbanen og Giber Ringvej krydser hinanden. 40 meter af sporet skal fjernes, og den massive bro skal skubbes ind på plads, hvorefter hele dæmningen og sporet skal genetableres. Det er en omfattende opgave, og der arbejdes 24 timer i døgnet i uge 27.

Det er nyt for både Aarhus Letbane og Aarhus Kommune at skulle samarbejde om et så stort og længerevarende projekt, og derfor har der været et tæt samarbejde med fokus på grundighed.

”Det har været en lærerig og konstruktiv proces at arbejde sammen med Aarhus Letbane, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det kommer til at glide helt uproblematisk, selvom det bliver 7 hektiske døgn. Vi har begge haft stor interesse i at få det til at lykkes, og med Aarhus Letbane, der har været yderst proaktive og hjælpsomme, står vi nu klar med et veltilrettelagt projekt”, siger Carsten Thomsen, Projektleder og Ingeniør ved Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Læs mere om projektet og trafik-info

Ny perronovergang på Malling Station
Med etableringen af en ny perronovergang bliver det lettere at komme til og fra ø-perronen på Malling station, og servicen øges derved for de passagerer, som skal med Letbanen. I dag er det kun muligt at tilgå perronen fra den ene side af sporet, hvor det fremover bliver muligt fra begge sider af sporet. I 2019 blev der etableret nye parkerings- og cykelfaciliteter på begge sider af perronen, og der har indtil nu alene været adgang fra den nordlige side. Aarhus Kommune er ansvarlig for etableringen af perronovergangen, og der arbejdes alle hverdage i dagtimerne.

Omlægning af varmeledning
Odder Varmeværk skal have omlagt en eksisterende fjernevarmeledning. Den kommer til at løbe på tværs under banen, og derfor kan opgaven kun udføres, når der ikke kører letbanetog. Der arbejdes alle dage i dagtimerne i uge 27.

Udskiftning af sporskifte på Viby Station
Sporskiftet på Viby Station er nedslidt og skal derfor udskiftes.

På Viby Station er sporskiftet en central funktion for hele Odder strækningen, fordi det er en krydsningsstation, hvilket betyder, at to letbanetog kan krydse hinanden. Hver dag krydser 60 letbanetog Viby Station, hvilket betyder, at mere end 32.000 letbanetog krydser stationen om året. Udskiftningen af sporskiftet er det første større fornyelsesprojekt i Aarhus Letbane og vil tage et par dage.

Du kan se flere detaljer, om hvordan Letbanen kører i dit område i uge 27 på trafikinfo på Midttrafiks hjemmeside.

 

Midttrafik og Aarhus Letbane anbefaler, at man altid tjekker Rejseplanen og Midttrafiks hjemmeside, hvis man skal med Letbanen.


Lignende nyheder...

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Drift-2018

Letbanen kører normalt fra 8. december 2022

Efter fire uger med stærkt nedsat drift på især Grenaabanen, kører Letbanen igen normalt fra og med den 8. december.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.