Hornslet 1229

Langs med banen

Attraktivt byområde ved letbanen i Hornslet i høring

Syddjurs Kommune har sendt et lokalplanforslag i offentlig høring for den 25.000 kvadratmeter store Varo-Stark-grund i Hornslet, som grænser op til letbanen og Hornslet Station.

Planforslaget skal give mulighed for, at området inden for en årrække kan omdannes til boliger, butikker, kontorer og restaurationer, når Varo og Stark flytter fra området.

Målet med forslaget er at skabe et attraktivt og nyt byområde centralt i Hornslet i nærheden af byens faciliteter og af letbanen, som kun ligger et stenkast fra området. Dette giver kommunen en unik mulighed for også at trække nye borgere til, der kan benytte sig af byens og letbanens muligheder.

Forslaget lægger op til, at der kan etableres ”skyliners” i op til seks etager med udsigt til byen og de grønne områder. De nye skyliners kommer op i cirka samme højde som den eksisterende silobygning i området, som skal nedrives. Lokalplanen giver også mulighed for en fleksibel ibrugtagning af området, i takt med at virksomhederne flytter fra grunden, og i takt med at investorer får interesse for at realisere et nyt og attraktivt byområde tæt ved letbanen, som får fire afgange i timen mod Aarhus i stedet for de nuværende to.