Logo

Prækvalifikation

Fire konsortier indbudt til at byde på letbanen

Anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S har prækvalificeret fire konsortier til at give tilbud på at anlægge letbanen i Aarhus samt at levere tog til hele strækningen fra Odder via Aarhus til Grenaa.

Alle konsortierne har erfaring med letbaneprojekter og består af en bred gruppe af danske og europæiske selskaber.

De prækvalificerede konsortier er:

  • Siemens A/G, Siemens A/S i konsortium med Strukton/Aarsleff JV I/S
  • OHL i konsortium med Vossloh
  • Ansaldo STS SpA i konsortium med Stadler Pankow GmbH
  • ALSTOM Denmark A/S i konsortium med ALSTOM Transport SA

Robuste og erfarne konsortier Direktør for Aarhus Letbane I/S, Claus Rehfeld Moshøj, er meget tilfreds med kvaliteten af de fire konsortiers ansøgninger.

- Aarhus Letbane I/S har valgt fire solide konsortier til at deltage i udbuddet af letbanens infrastruktur og rullende materiel, siger Claus Rehfeld Moshøj.

Fælles for de fire konsortier er, at de er økonomisk robuste og har teknisk erfaring med at anlægge letbane – flere har erfaring med at levere nøglefærdige letbaneprojekter, mens alle har dokumenteret erfaring med at levere og vedligeholde tog.

- Jeg har fuld tillid til, at hvert af de fire konsortier kan bringe letbaneprojektet i Aarhus trygt fra start til mål, sådan at vi kan stå på og køre med den første letbane i Aarhus inden 2017, siger Claus Rehfeld Moshøj.

Udbud i 2013 De fire prækvalificerede konsortier modtager i januar 2013 selve udbudsmaterialet vedrørende transportpakken. Tilbud afleveres i sommeren 2013, og inden udgangen af 2013 forventer anlægsselskabet at kunne underskrive kontrakt med den fremtidige leverandør af transportpakken.

Syv konsortier har anmodet om prækvalifikation.