Politikere tørrer hænder

Kick Off

Politikere satte aftryk på letbanen

Danmarks første letbane blev mandag sparket i gang.

Aarhus Letbanes ejere benyttede Kick Off til bogstavelig talt at sætte deres aftryk på letbaneprojektet, da de hver satte et håndaftryk i den endnu våde beton til en bropille.

Gang i Aarhus

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) besøgte også Aarhus i sidste uge og konstaterede, at der er godt gang i Aarhus. Han mindede om, at letbaneprojektet vil blive fulgt nøje, og at erfaringerne fra Aarhus Letbane bliver nyttige for kommende letbaneprojekter i Danmark.

Ny kollektiv transport

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) glædede sig over, at Aarhusområdet som det første tager et helt nyt transportmiddel i brug, som skal bidrage til at flytte østjyderne fra biler til kollektiv trafik.

Ambitiøs tidsplan

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) fandt letbaneprojektet tidsmæssigt ambitiøst og mente, at samdriften på Odderbanen og Grenaabanen - efter de første begyndervanskeligheder - nu fungerer og er et godt tegn på, hvordan også letbanen bringer området tættere sammen.

Supercykelsti langs letbanen

Rådmand Bünyamin Simsek (V) benyttede anledningen til at takke transportministeren for også at støtte Aarhus' nye supercykelsti, som blandt andet kommer til at løbe langs letbanen på en bro over Egådalen.

Letbanens 'fadder'

Omkring 100 gæster var med til at markere den officielle opstart på anlægget af Aarhus Letbane - blandt dem naboer til de aktuelle byggepladser, arbejdere på byggepladserne, samarbejdspartnere og politikere.

Særligt én gæst blev nævt og takket i flere taler: Peter Thyssen, tidligere rådmand i Aarhus Kommune og i manges øjne 'fadder' til letbaneprojektet i Aarhusområdet.

Med Kick Off på Aarhus Letbane går anlægsarbejdet til letbanen for alvor i gang. I første omgang med etableringen af broen over Egådalen og senere en bro i Banegraven. I august begynder de forberedende anlægsarbejder til letbanen mellem Lisbjerg og Lystrup, og fra 2014 går anlægsarbejder på den øvrige strækning i gang.

Aarhus Letbane vil køre inden 2017.

 

Politikere sætter håndaftrykAftryk på letbanenAfslappet stemning ved Kick Off

Taler på Youtube

Hør og se politikernes taler fra Kick Off på Aarhus Letbane via trafficnewsdks kanal på Youtube:

Transportminister Henrik Dam Kristensen

Borgmester Jacob Bundsgaard

Regionsrådsformand Bent Hansen

Rådmand Bünyamin Simsek