Cyklister Web

Cyklister

Letbanearbejde sender cyklister og fodgængere på omveje

Cyklister og fodgængere kommer på omveje, imens Aarhus Letbane udfører anlægsarbejde til den kommende letbane mellem Brendstrupgårdsvej og Herredesvej i Skejby.

Mens anlægsarbejdet står på, og maskinerne kører, bliver en cykelsti og to smutveje mellem erhvervsområdet og Aarhus Universitetshospital i Skejby spærret for gennemkørsel. I stedet må cyklister og fodgængere benytte andre stier, veje og fortove i området.

- Det er et spørgsmål om sikkerhed for de bløde trafikanter, som vi ynder at kalde cyklister og fodgængere. Vi ved godt, at det er irriterende, når vi spærrer stierne og i stedet sender en masse mennesker ud på omveje til og fra arbejde. Men hellere en irriterende omvej end ulykker, siger Jørgen Hansen, anlægschef i Aarhus Letbane.

Anlægsarbejdet skal forberede strækningen fra Brendstrupgårdsvej til Herredsvej, så den er klar, når selve letbanesystemet med blandt andet skinner, kørestrøm og perroner skal etableres fra sommeren 2015.

Det betyder, at omkørslerne vil stå på i længere tid og af flere omgange, og Aarhus Letbane vil løbende sørge for at guide cyklister og fodgængere med skilte i området.

- Vi kigger løbende på, om det er nødvendigt at spærre stierne, og vi samarbejder tæt med Det Nye Universitetshospital og Aarhus Kommune om at sikre de bedst mulige forhold for alle trafikanter. Men Skejbyområdet er under markant forandring i disse år, så vi kommer til at trække på alles tålmodighed og håber på en pæn portion overbærenhed, mens vi arbejder, siger Jørgen Hansen.

Aarhus Letbane har indgået kontrakt med entreprenør-konsortiet Barslund / CG Jensen om at udføre det forberedende anlægsarbejde mellem Brendstrupgårdsvej og Herredsvej.

Anlægsarbejdet skal være færdigt i sommeren 2015, hvor etableringen af letbanesystemet begynder.

I foråret 2015 begynder det forberedende anlægsarbejde til letbanen mellem Brendstrupgårdsvej og Randersvej via Olof Palmes Allé og Nehrus Allé.

 Links

Skejbyomraadet Adgangsforhold Cykler Januar2015 (1)