Olof Palmes Alle VVM 1229

Økonomi

Staten finder 330 millioner ekstra til Letbanen

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten indgået en aftale, som sikrer yderligere 330 millioner kroner til etableringen af Aarhus Letbane.

Bevillingen gives som et tilskud til Aarhus Letbane, og staten trækker sig med aftalen ud af anlægsselskabet, så ejerforholdene fremover bliver efter samme model som i Odense.

Transportminister Magnus Heunicke (S) udtaler i en pressemeddelelse om aftalen:

- I forhold til Aarhus Letbane har jeg været nødt til at handle hurtigt for at få ro omkring de økonomiske rammer. Det er vigtigt for mig, at aarhusianerne får letbanen, og med dagens aftale har jeg gjort mit til at sikre letbanen.

Statsmidler til hastighedsopgradering og elektrificering

Aftaleparterne er samtidig enige om, at staten yder op til 100 millioner kroner til elektrificering af Grenaabanen samt yderligere 54 millioner kroner til en hastighedsopgradering af Grenaabanen mellem Ryomgaard og Grenaa. Som en del af hastighedsopgraderingen kan der etableres en krydsningsstation på strækningen, så der på sigt at øges til halvtimedrift mellem Grenaa og Aarhus. Krydsningsstationen kan eventuelt placeres i Trustrup.

Aarhus Letbane I/S øvrige ejere, Aarhus Kommune og Region Midtjylland, drøfter letbaneprojektets økonomi på henholdsvis et byrådsmøde og et regionsrådsmøde 25. juni 2014.