Politiken Tur Sept 2014

RUNDVISNING

Politiken-læsere på letbane-tur

Danmarks første letbane er en god historie. Det synes de også på dagbladet Politiken, der for nylig inviterede deres læsere med på en rundvisning på Aarhus Letbane.

Interessen var endnu større end forventet, så de 100 heldige Politiken-læsere, der var først med tilmeldingerne, måtte fordeles på to dage i midten af september.

Læser-arrangementet bestod begge dage af en guidet bustur rundt på Aarhus’ nye havnefront og en del af den kommende letbanestrækning. 

Første stop var et besøg på de bynære havnearealer, hvor chef for Aarhus Kommunes Center for Byudvikling og Mobilitet, Bente Lykke Sørensen, fortalte om Aarhus’ nye bydel. Politiken-læserne fik også indblik i, hvordan Letbanen kommer til at gavne trafiksituationen langs med Havnefronten – også på sigt med en mulig forlængelse af letbanestrækningen til Aarhus Ø.  

Derefter fortsatte turen i bus op ad Nørrebrogade og Randersvej og derefter ind ad Nehrus Allé, Olof Palmes Allé og videre frem til Aarhus Universitetshospital på Brendstrupgårdsvej i Skejby. Nøjagtig samme rute som letbanetogene kommer til at køre på, når landets første letbane står klar i 2017. 

Undervejs fortalte direktør for anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S, Claus Rehfeld Moshøj, om hvordan Letbanen ikke kun får positiv betydning for trafikken i store dele af Aarhus, men også fungerer som katalysator for byudvikling i et område præget af enorm vækst.

Busturen fortsatte frem til de tre letbanebroer over Egådalen, der blev færdigstøbt tidligere i år og udgør et af de største byggerier på den samlede letbanestrækning. Her kunne læserne ved selvsyn konstatere, at letbanebroen inkluderer Danmarks højeste cykelsti (10 m over jorden), og at der er taget alle hensyn til dyrelivet som f.eks. odderen i området. Ingen var dog så heldige at få øje på det vandglade rovdyr under rundturen.

På vej hjem rundede specialkonsulent i Aarhus Kommune, Niels Schmidt, turen af for Politiken-læserne med et oplæg om den samlede vision for trafikken i Østjylland, som Letbanen er en vigtig del af.