Hornslet

Hornslet

Plan skal gøre det sikkert og let at pendle

Byggegrunde solgt på rekordtid og venteliste på flere grunde, der udbydes i foråret. Byen Hornslet i Syddjurs Kommune er inde i en positiv udvikling, og med sin nære beliggenhed til Aarhus og etableringen af letbanen ventes udviklingen at fortsætte i de kommende år.

Det betyder, at der er behov for en opdateret helhedsplan for byen – særligt med fokus på trafiksikkerheden og nem adgang til og fra midtbyen for de mange hundrede indbyggere, der hver dag pendler til og fra Aarhus.

Sikre projekter svarer til behov

Efter aftale med Syddjurs Kommune er den rådgivende ingeniørvirksomhed NIRAS A/S nu ved at udarbejde et forslag til en opdateret helhedsplan, som tegner et samlet billede af de mange gennemførte og delvis gennemførte trafik- og byrumsprojekter i byen. Helhedsplanen skal samtidig sikre, at kommende projekter svarer til fremtidens behov og ønsker hos byens borgere.

Processen blev sat i gang november 2014, og helhedsplanen forventes færdig i februar 2016.

Aarhus Letbanen kører i 2017, og med letbanen fordobles antallet af afgange fra en til to afgange i timen mod Ryomgård. I myldretiden vil der desuden også være halvtimes drift til Grenaa.

Læs mere om letbanens frekvens og standsningssteder