Rejsekort

Rejsekort

Rejsekort er klar til aarhusianerne

Check ind med et chipkort, når din rejse begynder. Check ind igen, hvis du skifter transportmiddel. Og check ud, når din rejse slutter. Den rutine vil Midttrafiks kunder lære at kende, når rejsekort introduceres i Aarhus’ bybusser 22. april 2015.

Klippekort, periodekort og kontantbilletter kan stadig bruges, men klippekortet og periodekort vil blive udfaset på et tidspunkt – formentlig i løbet af 2016.

Når Aarhus Letbane åbner i 2017, står der rejsekortlæsere på perronerne ved alle Letbanens standsningssteder. Den faste placering på perronerne betyder, at kortlæserne altid er online, så transaktionerne bliver registreret med det samme.

Med et rejsekort behøver kunderne hverken bekymre sig om antal zoner eller rejsetidspunkt. Kortet udregner prisen for rejsen, og rabatterne trækkes fra helt automatisk.

Rejs med rejsekort i hele regionen

Aarhus’ cirka 200 bybusser er de sidste i Region Midtjylland, der er klar til rejsekort. I et år har det været muligt at bruge kortet på Aarhus Nærbane mellem Grenaa og Odder.

Med udrulningen i Aarhus bliver det muligt at rejse regionen og det meste af landet rundt med rejsekort – dog indføres kortet ikke på Samsø, på Lemvigbanen eller i 925X (flybusserne mod Tirstrup).

Læs mere om rejsekort i Midtjylland