Malling

Langs med banen

Fra kedelig stationsplads til træer, blomster og liv

Når Danmarks første letbane ruller ud på skinnerne i 2017, får passagererne en smuk tur fra Grenaa til Odder. Langs strækningen arbejder lokale kræfter på at gøre turen endnu smukkere.

Heriblandt foreningen Forskøn-Beder-Malling, der blandt de øverste punkter på ønskelisten har bedre forhold ved Malling Station.

− Stationspladsen er kedelig, der er intet liv uden planter. Logistikken er dårlig, og bilerne kører nemt ind i hinanden, fortæller Ole Krabbe Olesen, der er en af initiativtagerne til Forskøn-Beder-Malling.

Fire hold studerende fra Erhvervsakademiet i Risskov har i deres eksamensprojekter præsenteret forskellige forskønnelsestiltag, der kan løfte det centrale område i Malling.

− De studerendes bidrag har betydet, at vi næsten fra starten fik noget meget konkret og gennemarbejdet at forholde os til og vise til andre, fortæller Ole Krabbe Olesen.

Konkrete tiltag præsenteres i august

De studerende foreslår blandt andet at lægge en ny belægning på hele området og etablere plantebede og bænke. Indtil videre har repræsentanter fra Aarhus Kommune og Aarhus Letbane Drift været i Malling for at besigtige stationspladsen, og på et møde i august 2015 præsenterer den lokale forening parterne for en række konkrete tiltag.

− Vi forventer, at mødet kan blive startskuddet på et projekt, der inkluderer stationspladsen, krohaven og indgangen fra Bredgade op til Super Brugsen samt det grønne areal ved Super Brugsen, siger Ole Krabbe Olesen.

Indtil videre er Malling Station blevet forskønnet med nye cykelstativer, som er etableret i samarbejde med Midtjyske Jernbaner. Næst på foreningens ønskeliste står træer og blomster i forbindelse med banen. 

Læs mere på bloggen 'Forskøn Beder-Malling'