Mobilitetskonference

Langs med banen

Stor interesse for et mobilt Djursland

Der er for alvor sat strøm til Djurs Mobilitetsstrategi, som er et samarbejde mellem Norddjurs og Syddjurs kommuner, Midttrafik og Region Midtjylland.

Målet med strategien er at skabe sammenhæng mellem forskellige transportformer, der skal gøre det sundere, smartere og nemmere at rejse for trafikanter og pendlere på Djursland. Her kommer letbanen til at spille en afgørende rolle.

Mandag 8. juni blev der afholdt en konference om fremtidens mobilitet og sammenhængskraft på Djursland, hvor blandt andet Aarhus Letbane var repræsenteret med en stand.

Mobilitet

− Mobilitetskonferencen var velbesøgt med omkring 100 gæster. Aftenen igennem var der en livlig debat, specielt ved standene, og vi har fået god respons på arrangementet efterfølgende, fortæller Henrik S. Bernberg, projektleder ved Syddjurs Kommune, Veje & Trafik.

− Det fortæller mig, at der er noget rigtigt i at tænke mobilitet på tværs. Folk på Djursland er bevidste om, at vi lever og bor i forhold til Aarhus og andre byer, og mobiliteten betyder virkelig noget for hele vores dagligdag, tilføjer han.

Interessenter kan give deres besyv med

Mobilitet2

Der er masser af idéer på tegnebrættet, men først skal strategien på plads. Efter sommerferien inviteres politikere til at deltage i arbejdet, ligesom der bliver samlet en følgegruppe af borgere og andre interesserede, der også kan give deres besyv med. Målet er, at idéer og projekter kan realiseres fra næste år og frem.

I dag bruger mere end 3.000 djurslandborgere dagligt et af standsningsstederne på nærbanen fra Grenaa mod Aarhus. Forventningen er, at når letbanen kommer på skinner på strækningen, vil tallet stige med cirka 25 procent.

Læs mere på mobilitet-på-djurs.dk