Johnny B Hansen

Langs med banen

Han skal køre Aarhus Letbane i mål

Letbane er ikke en ukendt transportform for den nye bestyrelsesformand i Aarhus Letbane I/S, Johnny B. Hansen.

Selvom han primært har beskæftiget sig med bus og tog igennem sin karriere i transportbranchen, så var han i 2004 med til at udarbejde det første forslag til en letbane i hovedstadsområdet. Forslaget var forløber for beslutningen om at etablere Ring 3 Letbane, hvis første etape efter planen åbner i 2021.

Johnny B. Hansen, der i dag er direktør for busoperatøren Umove, ser frem til nu at stå i spidsen for Danmarks første letbane, og han er ikke i tvivl om en letbanes største styrke i forhold til andre kollektive transportformer.

− Vi har brug for at flytte flere bilister over i den kollektive trafik, og her er en letbane et bedre alternativ end busser. Letbanen kan tage flere passagerer ad gangen, den er hurtigere, og den opleves som mere prestigefuld. En letbane giver derfor et større potentiale for flere passagerer. Undersøgelser viser, at det blandt andet er svært at få folk i slips og jakkesæt ind i en bus – det er lidt lettere at få dem til at tage en letbane, siger Johnny B. Hansen, der tidligere har været direktør for bus- og togselskabet Arriva.

Bestyrelsens to-do-liste

Nu i december samler Johnny B. Hansen den nye bestyrelse for første gang, og planen for det fremadrettede arbejde er klar.

− Bestyrelsens første opgave er at få opdateret vores planer og budgetter for resten af perioden frem mod åbningen af Aarhus Letbane i 2017. Vi er langt fremme i arbejdet, så det handler groft sagt om at køre projektet i mål til tiden og inden for den aftalte økonomiske ramme. Og så skal det selvfølgelig være i en kvalitet, som matcher det tilbud, der er givet, siger Johnny B. Hansen.

Aarhus Letbane I/S’ nye bestyrelse består af:

  • Formand: Johnny B. Hansen.
  • Næstformand: Christian Merrild.
  • Øvrige medlemmer: Mette Skøt, Kristian Würtz, Bünyamin Simsek, Poul Erik Christensen og Arne Lægaard.

Du kan læse mere om medlemmerne i bestyrelsen her