Trafikplan

Langs med banen

Giv dit input til Aarhus’ nye trafikplan

Med udsigt til et befolkningstal, der runder 380.000 i løbet af de næste 15 år, er Aarhus Kommune i fuld gang med at slå stregerne til en ny trafikal hovedstruktur.

Et af målene med den nye Trafik- og Mobilitetsplan er, at en større andel af midtbytrafikken skal foregå på cykel eller med kollektive transportmidler. Her spiller Aarhus Letbane en meget vigtig rolle.

Når planen træder i kraft i 2017, er det med borgere, virksomheder og interesseorganisationers aftryk. Frem til den 21. januar 2016 afholder Aarhus Kommune et borgermøde og fem workshops om fremtidens trafikale Aarhus for at få input og gode idéer til planen.

Fokus på nærområderne

2016 indledes med tre workshops om trafikken i nærområderne:

  • Torsdag den 7. januar handler det om Trøjborg og Aarhus Ø. Workshoppen finder sted hos Studenterhusfonden på Frederik Nielsens Vej 2-4, og den foregår klokken 19-21.
  • Mandag den 18. januar er bydelen Frederiksbjerg i fokus, og det foregår på Aarhus Rådhus klokken 19-21.
  • Torsdag den 21. januar gælder det City, Øgaderne og Ådalen, og det foregår også på Aarhus Rådhus klokken 19-21.

De tre første seancer er afholdt i efteråret 2015:

  • 26. oktober var kommunen vært ved et borgermøde på Dokk1, hvor omkring 150 borgere mødte op for at debattere fremtidens trafikplan.
  • 4. november var ’Byliv og Mobilitet’ på agendaen – igen på Dokk1.
  • 30. november blev der afholdt workshop om letbanen på Centralværkstedet. Her var planerne for etapen Aarhus Ø-Brabrand på dagsordenen.

 Forslag er klar i 2016

Frem til den 15. januar kan borgerne også give deres besyv med på vorestrafik.dk, hvor debatten om fremtidens trafikale struktur giver inspiration til kommunens samlede planforslag, som bliver sendt i offentlig høring i løbet af 2016.

Rådmand for Trafik & Miljø, Kristian Würtz (S), har allerede listet fem mål, som han mener, den kommende trafikale struktur bør opfylde. Dem kan du læse mere om her