Hitachi Tog

OPKØB

Hitachi køber Ansaldo STS

Den japanske industrigigant Hitachi køber Ansaldo STS. Dermed får en del af konsortiet, der leverer tog, kørestrøm, signalanlæg og skinner til Aarhus Letbane, nye ejere.

Ansaldo STS er med i ASAL-konsortiet, der ud over Ansaldo STS består af den schweizisk-tyske togproducent Stadler og den italienske jernbaneentreprenør GCF, der bygger letbanens sporanlæg.

Ansaldo STS, der er en del af den italienske industrikoncern Finmeccanica, leverer kørestrøm, signalanlæg og bygger letbanens værksted og kontrolcenter. Herhjemme er firmaet kendt for gode resultater som leverandør af infrastrukturen til den københavnske metro, der flere gange er kåret som verdens bedste metro.

Opkøbet af Ansaldo STS får ingen betydning for letbanen i Aarhus, da Hitachi overtager alle Ansaldo STS’ projekter og forpligtigelser.

Hos anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S byder direktør Claus Rehfeld Moshøj de nye ejere velkommen:

- I Aarhus Letbane er vi glade for udviklingen, som vi ser som en yderligere styrkelse af Ansaldo STS. Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med Ansaldo STS og til at byde Hitachi velkommen til Aarhus.

Hitachi overtager også Ansaldo STS’ søsterselskab AnsaldoBreda, der i Danmark er kendt som leverandør af de problemramte IC4-tog.

Opkøbet af Ansaldo STS og AnsaldoBreda indgår som en del af Hitachi’s strategi om at opnå en global førerposition i totalløsninger inden for jernbaneindustrien. Ud over tog fremstiller den japanske industrigigant alt fra forbrugerelektronik over industrirobotter til komplette kraftværker.

Hitachis opkøb af Ansaldo STS skal godkendes af bl.a. EU’s konkurrencemyndighed. Det ventes at ske senere i år.