Letbanebus Aarhusfestuge

LETBANEBUS

Kør en tur med Letbanen i festugen

Tag en guidet og gratis tur rundt i fremtidens Aarhus i den specialdesignede letbanebus.

I løbet af Aarhus Festuge har byens borgere mulighed for at komme til snigpremiere på en tur langs med Letbanens første to etaper. Det sker i en specialdesignet bus i samme design som de kommende letbanetog.

Bussen kører langs letbanens etape 1 fra Aarhus H til Skejby via den nye havnefront og Randersvej samt på den planlagte rute for etape 2 til Brabrand. Undervejs vil en guide fortælle om planerne for landets første letbane og de markante byudviklingsprojekter langs Letbanens ruter i Aarhus.

Alle afgange sker fra Toldbodgade, nær krydset ved Mindet.

Langs med etape 1 kommer letbanebussen blandt andet forbi byens nye spændende bydel, Aarhus Ø, Kommunehospitalet som bliver omdannet til en del af Aarhus Universitet, Skejby Erhvervspark og Danmarkshistoriens største hospitalsbyggeri, Aarhus Universitetshospital Skejby. Når letbanens etape 1 er færdig i 2017 vil den sammen med Supercykelstien forbinde Aarhus Midtby med byens største omdannelsesområde i Lisbjerg.

Oplev den nye etape 2

Forløbet af den planlagte etape 2 til Brabrand skal debatteres i efteråret, men du kan komme til at køre på den mulige strækning allerede nu. Letbanebussen kører gennem midtbyen, Ceres-området og forbi det tidligere Amtssygehus, der skal forvandles til industri og erhverv. Denne tur kommer også forbi Hasle Torv, hvor Letbanen kan skabe et nyt knudepunkt i byen. Letbanebussen vender i Gellerup, hvor Letbanens etape 2 kan blive en del af den markante forvandling af området.

Som en bonus kører vi væk fra Letbanens planlagte forløb for at præsentere Ådalen, Aarhus’ nye brokvarter samt Godsbanen, byens nye centrum for kultur og kreativt iværksætteri.

Rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz, og chef for Center for Byudvikling og Mobilitet, Bente Lykke Sørensen, er værter på letbanebussens to første ture: Lørdag den 29. august kl. 11.00 og kl. 12.00.

Herefter er der skiftende værter, herunder blandt andre stadsarkitekt Stephen Willacy, tidligere stadsarkitekt Gøsta Knudsen og Letbanens direktør, Claus Rehfeld Moshøj.

Bussen kører lørdag d. 29. august, søndag d. 30. august og mandag 31. august fra Toldbodgade, nær krydset ved Mindet. Alle ture er gratis.

Etape 1: Byen er under forvandling: Havnefronten - Aarhus Ø – Aarhus Universitet – Skejby - Lisbjerg:

Kl. 11.00, 13.00, 15.00

Etape 2: Fremtidens udviklingsområder: Amtssygehuset – Hasle Torv – Gellerup + Ådalen - Godsbanen

Kl. 12.00, 14.00, 16.00

Reserver plads på bussen ved at skrive til: boiand@aarhus.dk eller mød op i Toldbodgade. 

Se ruten her

CBM Annonce Festugen 2015

FAKTA: Her kan du læse mere om etape 2 til Brabrand.