Ny Bestyrelse2

LEDELSE

Aarhus Letbane I/S får ny bestyrelse

Tidligere Arriva-direktør Johnny B. Hansen bliver ny bestyrelsesformand for Aarhus Letbane I/S. Den nye bestyrelse får også gavn af både en nuværende og en tidligere rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Der er indgående kendskab til den kollektive trafik rundt om bordet, når anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S d. 10. november holder skiftedag i bestyrelsen. Samtidig overtager anlægsselskabet opgaverne fra driftsselskabet, således at den nye bestyrelse får ansvar for både anlæg og den kommende drift af Aarhus Letbane. 

Ny formand for bestyrelsen bag Danmarks første letbane bliver Johnny B. Hansen, direktør for busoperatøren Umove og tidligere direktør for trafikselskabet Arriva. 

Der er også blevet plads til hele to rådmænd med erfaring fra magistraten for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune i den nye bestyrelse, nemlig fungerende rådmand Kristian Würtz (S) og tidligere rådmand Bünyamin Simsek (V). 

- Jeg glæder mig over, at vi har fået sammensat en fagligt stærk bestyrelse, der kan fortsætte den afgående bestyrelses målrettede indsats og samtidig arbejde for at udbygge Aarhus Letbane med nye etaper. Ambitionen er, at Letbanen bliver Østjyllands svar på S-toget og derved forbedrer mobiliteten i hele regionen - Danmarks andet vækstcenter, lyder velkomsten til den nye bestyrelse fra Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S).

I Region Midtjylland hilser regionsrådsformand Bent Hansen den nye bestyrelse og den nye formand velkommen: 

- Johnny Hansen har mange års erfaring fra transportbranchen, herunder 11 år som administrerende direktør for Arriva Skandinavien. Han vil være i stand til både at realisere letbanens strategi i virkelighedens verden og samtidig have et fast blik på budgetoverholdelse. Begge dele er afgørende for projektets succes, siger Bent Hansen.

Tak til afgående bestyrelse 

Både Bent Hansen og Jacob Bundsgaard sender samtidig en stor tak til den afgående bestyrelse: 

- Aarhus Letbane er et pionérprojekt, og der har været store udfordringer undervejs. Men bestyrelsen har i tæt dialog med ejerne været med til at holde kursen, så Aarhus Letbane nu er godt på vej.

Udskiftningen af bestyrelsen for Aarhus Letbane I/S kommer efter, at staten tidligere i år konverterede sit bidrag til letbanen til et tilskud, og dermed trådte ud af selskabet.

Den nye bestyrelse for Aarhus Letbane I/S består af syv medlemmer: 

Formand Johnny B. Hansen
Direktør for busoperatøren Umove og tidligere direktør for Arriva og Better Place. 

Næstformand Christian Merrild
Bestyrelsesformand for Ulykkesforsikringsforbundet for Dansk Søfart og Monjasa A/S – har tidligere været statens repræsentant i Aarhus Letbanes bestyrelse som suppleant. 

Mette Skøt
Forretningsudviklingschef i Danmarks Grønne Investeringsfond, tidligere partner i Implement Consulting Group. 

Kristian Würtz
Rådmand for Teknik & Miljø i Aarhus Kommune og medlem af Aarhus Byråd (S).

Bünyamin Simsek
Rådmand for Børn & Unge i Aarhus Kommune og medlem af Aarhus Byråd (V). Tidligere rådmand for Teknik & Miljø.

Poul Erik Christensen
Regionsrådsmedlem i Region Midtjylland for de Radikale, bestyrelsesmedlem i bl.a. VIA University College og Skive Tekniske Skole.

Arne Lægaard
Regionsrådsmedlem i Region Midtjylland for Venstre, bestyrelsesmedlem i bl.a. Midttrafik og Nordisk Transportpolitisk Netværk.

Ud af bestyrelsen træder - for anlægsselskabet:

Formand Erik Jespersen, direktør for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Næstformand Lars Hansson, tidl. direktør for Regional Udvikling i Region Midtjylland.

Erik Elsborg, civilingeniør, tidl. direktør i Banedanmark.

Jens Erik Sørensen, direktør i Midttrafik.

Suppleant: Lars Vildbrad, udviklingsdirektør i Region Midtjylland.

For driftsselskabet:

Flemming Knudsen, regionsrådsmedlem og tidligere borgmester i Aarhus

Peter Thyssen, tidligere rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune

Lisbeth Binderup, kommunaldirektør Skanderborg Kommune