Design Skitsetog Web2

ÅBENT HUS

Kom og se det nye togdesign

Mandag 1. juni afslører Aarhus Letbane, hvordan de nye letbanetog kommer til at se ud. Vær blandt de første til at se det endelige design til Åbent Hus på Godsbanen i Aarhus.

 De fleste østjyder ved godt, at Aarhus og omegn får Danmarks første letbane – og at den skal køre i 2017, samme år som Aarhus er europæisk kulturhovedstad. 

Men hvordan kommer regionens meget omtalte letbanetog til at se ud? 

Det spørgsmål får østjyderne endelig svar på mandag 1. juni. Her afslører Aarhus Letbane, hvordan de kommende letbanetog er designet, hvilke farver der er valgt inde og ude, og hvordan togene er indrettet.

Designet lanceres med en udstilling i den Rå Hal på Godsbanen, og der er Åbent Hus for alle interesserede mellem kl. 14 og 18.

”Vi glæder os til at vise østjyderne, hvordan deres letbanetog kommer til at se ud, når de begynder at køre i 2017. Vi er faktisk ret stolte af designet, der er resultatet af et langt og grundigt forarbejde i samarbejde med blandt andre dygtige arkitekter og designere, Aarhus’ stadsarkitekt og medlemmer af Aarhus Kommunes Ældre- og Handicapråd. På den måde har vi sikret, at vi ikke blot får et elegant tog i et langtidsholdbart design, men også at det er indrettet, så det tilbyder høj komfort og god tilgængelighed, hvad enten man er barn, voksen, daglig pendler eller har et handicap,” siger Claus Rehfeld Moshøj, direktør for Aarhus Letbane.

Enkelhed og kvalitet

Som et fremtrædende indslag i regionens byer og landskaber er Letbanen designet, så togene både er let genkendelige og kan integreres i harmoni med det omgivende miljø. Letbanen har fået sin egen let genkendelige designidentitet med tydelige referencer til regionens smukke landskaber og nærhed til vandet samt den skandinaviske tradition for stilsikker minimalisme og høj funktionalitet.

To ord er gået igen i alle elementer af designprocessen: Enkelhed og kvalitet.

”Designet, farverne og materialer af høj kvalitet har det klare mål at give passagererne en rolig, komfortabel og kvalitetspræget rejseoplevelse – både fysisk og visuelt. Designet skal forstærke oplevelsen af at benytte en moderne og i dansk sammenhæng ny form for kollektiv transport, der er karakteriseret ved høj komfort, kvalitet og funktionalitet. På den måde er designet med til at tydeliggøre, at Letbanen for mange østjyder bliver et reelt og attraktivt alternativ til andre transportmidler,” fortæller Claus Rehfeld Moshøj.

Mød folkene bag designet

Ud over muligheden for at se en stor udstilling om det nye togdesign, vil der under Åbent Hus-arrangementet være lejlighed til at tale med flere af de eksperter, der har været med til at designe og indrette Danmarks første letbanetog. Entréen er gratis.

AARHUS LETBANE DESIGN
Godsbanen, Den Rå Hal
Skovgaardsgade 3
1. juni kl. 14-18.