Aarhus H Wurtz Wammen 1229

Aarhus H

Letbanen bygger på Aarhus H

Rådmand og forsvarsminister var forbi Aarhus H, hvor Aarhus Letbane i disse dage etablerer to nye letbanespor.

Aarhus Letbane – den første af sin slags i Danmark – tager form.

Mange steder i gadebilledet i Aarhus og omegn er anlægsarbejdet blevet særdeles synligt. Det gælder ikke mindst på Aarhus H, hvor der i disse dage anlægges to nye letbanespor. Dels ombygges det nuværende spor 1 til letbanedrift, dels anlægges et helt nyt spor 0 til Letbanen mellem spor 1 og banegårdsbygningen.

Efterfølgende skal der anlægges en ny letbaneperron mellem de to spor. Passagerer får adgang til perronen via både rulletrappe og elevator fra vandrehallen på Aarhus H. Desuden bliver der adgang til den nye perron via en trappe på Bruuns Bro.

- Med Letbanens indtog på et trafikalt knudepunkt som Aarhus H, bliver det tydeligt for mange mennesker, at Aarhus Letbane for alvor er ved at blive til virkelighed. Med to spor og op til 16 letbanetog, der kommer forbi her i timen, bliver Aarhus H et sted, hvor rigtigt mange mennesker vil stige af og på Letbanen, når den kører i 2017, forklarer Claus Rehfeld Moshøj.

Tilfreds ex-borgmester

Mandag 27. april var han på Aarhus H for at give en status på anlægsarbejdet for rådmand i Aarhus Kommune, Kristian Würtz, samt forsvarsminister Nicolai Wammen.

Würtz og Wammen har begge stor interesse i Letbanen: Kristian Würtz som byens rådmand for Teknik og Miljø, Nicolai Wammen som tidligere Aarhus-borgmester og initiativtager til letbaneprojektet.

- Det er spændende at se anlægsarbejdet skride frem. Når man har været med til at beslutte at bygge Danmarks første letbane her i Aarhus, er det en tilfredsstillelse at se visionen blive til virkelighed. Med den vækst Aarhus og Østjylland oplever, er det afgørende, at Aarhus får et effektivt transportsystem, der kan være med til at løse nogle af de udfordringer, som væksten også bringer med sig, siger Nicolai Wammen.

Østjyllands S-tog

Rådmand Kristian Würtz glæder sig over, at arbejdet med Letbanen forløber planmæssigt.

- Man begynder virkelig at kunne se, hvor meget der er at glæde sig til. Når man står her på Aarhus H, får man et godt indtryk af, hvor attraktiv Letbanen bliver for passagerer og pendlere. Uanset om du skal op på Strøget, en tur i Bruuns Galleri eller videre med bus eller tog, kører Letbanen lige til døren.

Rådmanden er sikker på, at Letbanen bliver en gevinst ikke bare for Aarhus, men store dele af Østjylland.

- Letbanen er det rigtige svar på den udfordring, som bevægelsen fra land til by udgør. Aarhus og omegn vokser så hurtigt, at området i dag kan sammenlignes med hovedstadsområdet for få årtier siden. Dengang traf man en visionær beslutning om at lave et S-togsnet, der bandt det storkøbenhavnske område sammen. På samme måde skal Aarhus Letbane udbygges til at være vores S-togsnet, der binder de østjyske byområder sammen til én, stærk enhed, fastslår Kristian Würtz.