Artikel 3

Nyt design

Sådan kan du fremover kende Letbanen

Bestyrelsen i Midttrafik har godkendt en ny designlinje, som skal bruges til at markedsføre Letbanen. Designet skal gøre det nemt for østjyderne at genkende information om Letbanen.

Det sekskantede logo med et L i midten, som allerede nu er en vigtig del af Letbanens udtryk, vil blive brugt som en tydelig markør ved de nye stationer.

Letbanen bliver en integreret del af Østjylland – ikke kun på skinnerne, men også i medier og byrum. Nu har Midttrafik besluttet, hvordan blandt andet logo og farver skal se ud i markedsføringen af produktet Letbanen.

Kommunikations- og reklamebureauet Advice, som Midttrafik valgte efter en udbudsrunde i foråret, har udarbejdet den nye designlinje. Og onsdag 22. juni blev oplægget godkendt af Midttrafiks bestyrelse.

– Vi synes, at designet elegant integrerer Midttrafiks og Letbanens nuværende logoer, farver og øvrige elementer i én samlet linje. Det vil gøre det nemt for vores kunder at genkende Letbanen i forhold til den måde, de hidtil er blevet præsenteret for den, siger Mette Julbo, vicedirektør i Midttrafik.

– Samtidig er det vigtigt for os, at kunderne ikke er i tvivl om, at det er hos Midttrafik, de skal hente viden og svar på deres spørgsmål om Letbanen. Designet følger de principper, vi i forvejen benytter, når vi markedsfører vores produkter, fortsætter hun.

Sekskantet logo viser vej – også i mørke

Symbol 

Et af de elementer, der allerede i dag spiller en vigtig rolle i Letbanens udtryk, er det røde, sekskantede logo med et hvidt L i midten. Midttrafik har valgt at holde fast i logoet, der er designet af Kontrapunkt. Logoet vil blandt andet blive brugt som skilt ved alle nye letbanestationer, hvor skiltet vil komme til at lyse i mørke.

En del af den nye designlinje er desuden en guide, som med eksempler og skabeloner viser, hvordan de østjyske kommuner kan bruge Letbanens design på lokalt tilpasset informationsmateriale. Guiden sikrer, at østjyderne altid kan genkende informationen om Letbanen, uanset hvor de møder den.

Den nye designlinje kommer for alvor i spil, når Midttrafik løbende informerer om de busser, der frem til efteråret 2017 erstatter togene på Aarhus Nærbane. Og efterhånden som første letbaneafgang rykker nærmere, vil det nye design træde mere og mere frem i byrummet.

Læs mere

Indstillingen til Midttrafiks bestyrelse (pkt 7)