Åbent Hus Tango

Tilløbsstykke

2.000 besøgte letbanen til Åbent Hus

Flere end 2.000 gæster dukkede op, da Aarhus Letbane inviterede til Åbent Hus i det nye Trafik- og Servicecenter i Banegraven lørdag 8. oktober.

Aarhus Letbane kører først i 2017, men interessen er allerede massiv: Flere end 2.000 personer tog imod invitationen og kiggede inden for i letbanens nye Trafik- og Servicecenter til Åbent Hus-arrangement lørdag 8. oktober.

Her, på det 27.000 m2 store område vest for Ringgadebroen i det centrale Aarhus, var der også masser at se på for publikum. I stueetagen kunne man lære mere om letbanens forskellige etaper – både den første, der står klar næste år og de planer, der er om at udbygge letbanen til et helt net af baner i Østjylland.

Trafikselskabet Midttrafik var også til stede og kunne fortælle gæsterne mere om køreplaner, køretider og ikke mindst, hvordan man bruger rejsekortet i den kommende letbane.

Planter på taget

På 1. sal i den 6.400 m2 store hovedbygning kunne man også få et kig ind i kontrolcenteret, hvor flere operatører bag et utal af skærme overvåger og styrer den samlede letbanestrækning på hele 110 km. Var man mere interesseret i, hvorfor letbanen er miljøvenlig, kunne man se og høre mere om, hvordan Trafik- og Servicecenteret er opført med flere bæredygtige detaljer. For eksempel opsamler taget over opstillingsområdet regnvand, der bruges til vask af letbanetogene, mens grønne planter på taget af værkstedet isolerer og forsinker nedsivning af regnvand.

Men dagens største trækplaster var uden tvivl Danmarks to første letbanetog, der holdt parkeret i det enorme værksted. Dels et 32 meter langt Variobahn, der især skal køre i og omkring Aarhus, dels det større og 39 meter lange Tango, der med flere siddepladser, endnu mere komfortabel affjedring og en topfart på 100 km/t især skal betjene den lange strækning mellem Grenaa og Aarhus.

Begge tog er fra den tysk-schweiziske togproducent Stadler og tiltræk både anerkendende nik og beundrende blikke fra de mange togentusiaster i alle aldre, der var kommet til Aarhus fra hele Danmark.

De fleste naturligvis med tog, da Åbent Hus-arrangementet meget passende faldt sammen med ’DSB-døgnet’, der gjorde det muligt at køre i hele landet til stærkt nedsatte priser.

Læs mere om togene her

Åbent Hus Tango FrontÅbent Hus EtaperÅbent Hus PlancherÅbent Hus Tango Inde