CMC

Flytning

Aarhus Letbane indtager nyt Trafik – og Servicecenter

Letbaneselskabet flytter fra kontorer i Frichsparken til letbanens nye 27.000 m2 store Trafik- og Servicecenter i Banegraven.

Mandag 14. november er store flyttedag for Aarhus Letbane I/S. Her rykker letbaneselskabet fra de hidtidige kontorer i Frichsparken i Åbyhøj ind i det nye Trafik- og Servicecenter i Banegraven.

Trafik- og Servicecenteret – i daglig tale forkortet til TSC – er stort set færdigbygget og vil fremover være Aarhus Letbanes hovedkvarter og ’nervecenter’: På et 27.000 m2 stort område i Banegraven umiddelbart vest for Ringgadebroen, er her opført flere bygninger, der bl.a. indeholder værksted og opstillingsområde for de 26 letbanetog, der skal betjene Aarhus og en stor del af Østjylland i 2017.

Trafik- og Servicecenteret bliver også hjemsted for letbanens administrative personale, for godt 80 letbaneførere og for de teknikere, der skal vedligeholde letbanetogene og kontrollere den daglige drift.

Bæredygtige bygninger

Som led i Aarhus Kommunes målsætning om at være CO2-neutral i 2030, er letbanens Trafik- og Servicecenter opført med flere bæredygtige detaljer. For eksempel opsamler taget over opstillingsområdet regnvand, der bruges til vask af letbanetogene, mens grønne planter på taget af værksted og kontrolcenter isolerer bygningen effektivt og forsinker nedsivning af regnvand.

Endelig er al belysning udført med energieffektiv LED-teknik, der automatisk tilpasser sig dagslyset lige som overskudsvarme bliver opsamlet og genbrugt.

Adressen for letbanens nye domicil er:

Aarhus Letbanes Trafik- og Servicecenter

P. Hiort Lorenzens Vej 71-95

8000 Aarhus C

Læs mere om bæredygtighed