Tango TSC 1280

Tango

Aarhus har fået letbanetog nummer to

Letbanetog nummer to er ankommet til Aarhus. Torsdag morgen 15. september trillede det 39 meter lange letbanetog fra en blokvogn og ned på skinnerne i letbanens Trafik- og Servicecenter i Banegraven.

Det var letbanetog nummer to af i alt 26 togsæt, som Aarhus Letbane skal modtage fra togproducenten Stadler. Samtidig var det første letbanetog af typen Tango, der især skal køre på strækningen mellem Aarhus og Grenaa. Tango er indrettet med flere og større sæder og en mere avanceret affjedring, der både øger komforten og gør det muligt at køre med en tophastighed på 100 km/t. Aarhus Letbane får 12 Tango-togsæt, der alle produceres på Stadlers fabrik i den schweiziske by Altenrhein.

I juni modtog Aarhus Letbane Danmarks første letbanetog af en lidt mindre type, der især skal betjene det centrale Aarhus. Typen hedder Variobahn, er 32 meter langt og indrettet med færre sæder og flere ståpladser, så passagererne lettere kan stige på og af. Topfarten er 80 km/t. Aarhus Letbane har bestilt 14 togsæt af typen Variobahn, der fremstilles på Stadlers fabrik i den tyske hovedstad Berlin.

Testkørsler fortsætter i Aarhus

Det nye Tango-letbanetog kommer fra Stadlers testanlæg i Velten lidt uden for Berlin. Her har det allerede gennemgået de første tests, og det arbejde fortsætter nu i Aarhus. Tango er så stort, at det skilles ad i to dele og derefter transporteres på to blokvogne op gennem Tyskland og Danmark. Særtransporten udføres om aftenen og natten for ikke at genere den øvrige trafik.

Vel ankommet til letbanens Trafik- og Servicecenter i banegraven, samles togsættet igen, hvorefter det er klar til at blive testet. I første omgang på letbanens område i Banegraven vest for Ringgadebroen. Senere fortsætter testarbejdet på de længere strækninger mod Grenaa og Odder.

Læs mere

Første letbane har meldt sin ankomst

Stilren letbane får østjysk identitet

Her kører Danmarks første letbanetog

Tango TSC1 WebTango TSC2 WebTango TSC3 WebTango TSC4 WebTango TSC5 WebTango TSC6 Web