Koerestroem Stjernepladsen

Kørestrøm

Letbanen trækker køreledninger over Stjernepladsen

Mandag aften 5. december begynder arbejdet med at trække ledninger til letbanens kørestrøm over flere vejkryds i Aarhus. Første vejkryds med køreledninger bliver Stjernepladsen på Randersvej.

Der er fuld fart på arbejdet med at anlægge letbanen i det centrale Aarhus. Efter at der er lagt skinner på hele strækningen fra Lystrup til Nørreport, bliver næste opgave at hænge kabler til letbanens kørestrøm op i masterne langs med letbaneskinnerne. 

Arbejdet begynder mandag aften 5. december på Randersvej omkring Stjernepladsen. Første opgave bliver at etablere fire master i vejkrydset – én i hvert hjørne. Dette arbejde udføres fra mandag 5. december til onsdag 7. december – alle dage i tidsrummet fra kl. 20 til 05 - og medfører i dette tidsrum midlertidig indskrænkning af Randersvej fra to til én kørebane i begge retninger omkring Stjernepladsen. 

Når masterne er på plads, skal der trækkes kørestrømsledninger over krydset. For at genere trafikken mindst muligt, udføres denne opgave over to nætter torsdag 8. december og fredag 9. december – begge dage i tidsrummet fra klokken 01 til 03.

I disse tidsrum er det nødvendigt at spærre Stjernepladsen helt af. 

I stedet sendes bilister ud på en mindre omkørsel: 8. december via Funch Thomsens Gade, Finsensgade og Skovvangsvej i nordgående retning og via Norges Allé, Stavangergade, Katrinebjergvej, Langelandsgade og Nordre Ringgade i sydgående retning.

Den følgende nat, 9. december, går omkørslen i nordgående retning via Nordre Ringgade og Langelandsgade, mens sydgående trafik skal via Funch Thomsens Gade, Finsensgade, Skovvangsvej, Aldersrovej og Nordre Ringgade. 

- Med ophængning af kørestrømsledninger er vi ved at nå til vejs ende med anlægsarbejdet af letbanen i Aarhus. Herefter mangler vi at udføre opgaver som etablering af perroner og signalanlæg inde i det eksisterende letbanespor, og det kommer trafikanterne ikke til at mærke så meget til, forklarer Jørgen Hansen, anlægschef i Aarhus Letbane.

Når der er hængt køreledninger op i krydset over Stjernepladsen, skal den samme opgave udføres i alle kryds fra Mindet ved DOKK1 til Paludan-Müllers Vej i Skejby. Først på listen står disse tre kryds i Skejby: T-krydset Nehrus Alle – Halmstadgade – Olof Palmes Allé, T-krydset Olof Palmes Allé – Brendstrupgårdsvej samt krydset Randersvej – Nehrus Allé.

Se omkørsler herunder (klik for større fotos):

8. december:

Koerestroem Stjpl Omk Fs2 Foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. december:

Koerestroem Stjpl Omk Fs2 Foto

 

 

 

 

Trafikafvikling 8. og 9. december

Koerestroem Stjernepladsen Trafik Fase1Koerestroem Stjernepladsen Trafik Fase2