Olof Palmes Alle

VEJARBEJDE

Letbanen krydser Olof Palmes Allé og Nehrus Allé

Krydset Olof Palmes Allé - Nehrus Allé bliver det femte sted, hvor letbanen etablerer skinner i et af byens centrale vejkryds. Arbejdet begynder fredag 10. juni.

Aarhus Letbane har fuld fart på arbejdet med at lægge skinner i flere af byens centrale vejkryds. Fredag 10. juni kommer turen til krydset, hvor Olof Palmes Allé møder Nehrus Allé tæt ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus Tech og Danmarks Radio.

Arbejdet forventes at vare ca. en måned og begynder fredag aften 10. juni kl. 20 med opstilling af trafikskilte. I løbet af weekenden graves vejkrydset op, hvorefter der støbes et fundament af beton. Efterfølgende lægges skinner, der støbes ned i endnu et lag beton. Til sidst asfalteres krydset, så skinnerne er i niveau med vejen.

Støj om natten

Særligt arbejdet i weekenden 10-12. juni, hvor asfalten skæres og graves op, kan medføre støj – også om natten: Aarhus Kommune har givet Aarhus Letbane dispensation til at arbejde hele døgnet, så opgaven kan afsluttes hurtigst muligt.

Trafik

Arbejdet i krydset på Olof Palmes Allé – Nehrus Allé er fordelt på to faser, der hver forventes at vare ca. to uger. I fase ét vil det ikke være muligt at svinge til venstre fra Nehrus Allé ind på Halmstadgade.

Det samme gælder i fase to, hvor det heller ikke vil være muligt at dreje til venstre af Olof Palmes Allé fra parkeringspladsen foran Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Der opstilles trafiktavler på stedet og anvises alternative ruter for trafikanterne. Når anlægsarbejdet er afsluttet, vil det atter være muligt at svinge til venstre i krydset.

Omkoersel Olof Palmes Allé Nehrus Alle

 

 

 

 

 

 

 

Omkørsel (klik for større billede)

Anlægsarbejde resten af året

Anlægget af letbanen fortsætter året ud. Når alle skinner er lagt, fortsætter arbejdet med at etablere kørestrøm. Det sker i løbet af efteråret.

Hele letbanesystemet med master, kørestrøm og signalanlæg forventes at være på plads omkring årsskiftet, hvorefter letbanen testkøres frem mod åbningen i maj 2017.

Trafikafvikling i to faser

Trafikafvikling Olof Palmes Allé Nehrus Allé Fase 1Trafikafvikling Olof Palmes Alle Nehrus Allé Fase 2