Podcast Spreaker

Podcast

Podcast på sporet af Aarhus Letbane

En ny podcast serie sætter spot på anlægget af Danmarks første letbane. Første afsnit kan nu hentes via iTunes og andre podcast apps.

Podcasten ’På sporet af Aarhus Letbane’ går bag om anlægsarbejdet på Aarhus Letbane. I 12 små podcastudsendelser fortæller en række forskellige personer om deres arbejde og oplevelser med letbaneprojektet.

Mød blandt andre entreprenøren, der aldrig så en odder eller en flagremus, men alligevel tog alle forholdsregler, da han byggede bro over Egådalen. Politikeren, som fulgte drømmen om at få sporvogne tilbage i Aarhus. Sikkerhedschefen, som siger god for, at Letbanen kan køre mellem fodgængere, cyklister og biler uden hegn. Skinnearbejderne, som har måtte forlade familierne i Italien og rejse til Aarhus for at tjene penge. Og mange, mange flere.

Ungt medie for folk på farten

- Vi synes jo selv, at letbaneprojektet gemmer på en masse fantastiske fortællinger. Det er nogle af dem, vi nu fortæller på podcast, som er et relativt ungt medie, siger letbaneselskabets direktør, Claus Rehfeld Moshøj og uddyber:

- Podcast er et lydmedie, som giver os mulighed for at skabe anderledes fortællinger og komme lidt tættere på historierne, end andre medier har plads til. Og så er podcast et handy medie for folk på farten. Pendlere kan lytte med i bilen, bussen, toget – eller mens de venter ved en station.

Aarhusiansk lydbureau 

’På sporet af Aarhus Letbane’ er produceret af det aarhusianske lydbureau Akkurator for Aarhus Letbane, hvor partnerne Andrew Davidson og Niels Kallesøe Sørensen glæder sig til at give aarhusianerne et indblik i anlægget af Letbanen.

- Anlæggelsen af Letbanen er et kæmpe projekt med mange involverede mennesker. Og hvor der er mennesker, findes der også spændende historier. Vi ser frem til at formidle dem videre til alle de aarhusianere, der hver dag er i berøring med det omfattende byggeri eller blot er nysgerrige på projektet. Forhåbentlig er det historier, de får lyst til at fortælle videre.

De første fire afsnit af ’På sporet af Aarhus Letbane’ bliver publiceret frem til sommerferien, mens yderligere otte afsnit er i vente til efteråret. Hvert afsnit varer ca. 12. minutter.