Ringgadekryds Nord

Randersvej

Letbanen krydser Ringgaden

Fredag 8. juli begynder arbejdet med at lægge letbaneskinner i krydset Ringgaden – Randersvej, der er blandt de mest trafikerede kryds på letbanestrækningen.

Med ca. 23.000 biler i døgnet er krydset Ringgaden – Randersvej/Nørrebrogade et af de mest trafikerede på hele letbanestrækningen. For at reducere generne for bilisterne mest muligt lægger Aarhus Letbane derfor skinner i krydset i skolernes sommerferie, hvor trafikken er mere moderat.

Arbejdet varer ca. en måned. Dermed forventer Aarhus Letbane at kunne afslutte krydsningerne af både Ringgaden og Ringvejen med udgangen af skolernes sommerferie. Krydsningen af Ringvejen blev indledt 24. juni og forventes afsluttet sidst i juli.

I Ringgadekrydset begynder arbejdet fredag 8. juli kl. 20. Resten af weekenden skal asfalten i krydset skæres og graves op, hvilket vil medføre nogen støj – også om natten.

Mandag 11. juli fortsætter arbejdet med at støbe beton og lægge skinner. Til sidst asfalteres krydset, så letbaneskinnerne ligger i niveau med vejen.

Venstresving midlertidig forbudt

For at bevare muligheden for at krydse Randersvej/Nørrebrogade, udføres arbejdet i to faser af hver ca. to ugers varighed.

I fase ét sløjfes to venstresving i Ringgadekrydset: Dels venstresving fra Nordre Ringgade mod Randersvej, dels venstresving fra Nørrebrogade mod Nordre Ringgade. Det vil heller ikke være muligt at svinge til højre fra Nordre Ringgade mod Randersvej i fase ét.

Situationen er den samme i fase to. Her bliver det dog atter muligt at dreje til højre fra Nordre Ringgade mod Randersvej.

I stedet bliver der omkørsel via Trøjborgvej, Aldersrovej, Skovvangsvej, Langelandsgade og Vennelyst Boulevard. Der opstilles trafiktavler på stedet, og omkørselsvejene vil være tydeligt markerede i hele perioden.

Arbejdet i Ringgadekrydset forventes at være afsluttet i begyndelsen af august. Herefter kan der atter køres normalt i Ringgadekrydset.

Ringgaden Omk Fase1 (1)

 

 

 

 

 

 

 

Omkørsel fase 1

Ringgaden Omk Fase2 (1)

 

 

 

 

 

 

 

Omkørsel fase 2

Trafikafvikling fase 1 og 2

Ringgaden Fase 1Ringgaden Fase 2Ringgaden Omk Fase1 (1)Ringgaden Omk Fase2 (1)