Rulletrappe 1229

præcist arbejde

Det ruller for Letbanen på Aarhus H

To nye rulletrapper, der forbinder vandrehallen på Aarhus hovedbanegård med letbanens nye perron mellem spor 0 og 1, er nu på plads.

Det krævede et præcist blik, sikre hænder og en kran ud over det sædvanlige, da Aarhus Letbane torsdag 28. januar fik leveret to rulletrapper til Aarhus H. Rulletrapperne gør det hurtigt og bekvemt for passagererne at bevæge sig op og ned mellem vandrehallen på banegården og den nye letbaneperron mellem spor 0 og 1.

De færdigsamlede rulletrapper komplet med elmotorer og rullegelænder blev leveret på store lastbiler, der måtte bakke dybt ind under Aarhus H for at nå frem til spor 1. Her blev rulletrapperne løftet af, og derefter forsigtigt lirket både indad og opad i bygningen ved hjælp af en specialkran. Der var ikke mange centimeter at give af – hverken for lastbil eller kran – men opgaven lykkedes.

Rulletrapperne når op i vandrehallen i det område, der ind til for nylig husede en af to 7-Eleven butikker. Kommer man ind på hovedbanegården fra forsiden, bliver letbanens spor 0 og 1 de første, som de rejsende når frem til.

Ud over de to rulletrapper etableres der også en elevator, der letter adgangen for passagerer i kørestol, med barnevogn eller bare trætte ben.

Rulletrapperne er fremstillet af Otis, der er verdens største producent af elevatorer, rulletrapper og rullende fortove. Både rulletrapper og elevatorskakt vil være spærret af frem til Letbanens åbning i 2017.

1 Lastbilen med rulletrappe bakker ind fra Ny Banegaardsgade2 Rulletrappen loeftes af lastbilen paa bagsiden af Aarhus H3 Der goeres klar til at lirke rulletrappen op i Vandrehallen4 Kranen her kan baade loefte frem og op5 Det kraevede to kraner at faa rulletrappen paa plads - den anden rulletrappe placeres lige ved siden af