Vedligehold Mulhouse

Pressemeddelelse

Aarsleff Rail skal vedligeholde Aarhus Letbane

Det bliver den danske entreprenør Aarsleff Rail A/S, som kommer til at vedligeholde letbanesystemet i Aarhus. Onsdag 6. juli 2016 underskrev Aarhus Letbane I/S og Aarsleff Rail kontrakt.

Kontrakten omfatter det løbende vedligehold af letbanesystemet, når Letbanen er i drift. Det drejer sig om vedligehold af baneanlæg, signaler, kørestrøm samt vedligehold af Letbanens Service- og Trafikcenter i banegraven. Kontrakten løber i minimum seks år.

Letbanen er klar til drift

Med vedligeholdelseskontrakten er den sidste store aftale på plads, og Aarhus Letbane er dermed et stort skridt tættere på driftstart.

- Vi ved, hvem der skal køre letbanetogene (Keolis), hvem der skal vedligeholde togene (ASAL) og nu også hvem, der skal vedligeholde baneanlægget (Aarsleff Rail), så jeg er helt tryg ved, at vi er klar til at åbne Danmarks første letbane i maj 2017, siger Claus Rehfeld Moshøj, direktør Aarhus Letbane I/S.

Erfarne entreprenører

Vedligeholdelseskontrakten har været undervejs siden efteråret 2015, hvor fire virk-somheder blev prækvalificerede til at byde på opgaven. At det blev Aarsleff Rail, som letbaneselskabet kunne indgå kontrakt med, er Claus Rehfeld Moshøj rigtig godt tilfreds med:

- Aarsleff Rail har vist en overordentlig god forståelse for de opgaver, der skal løses, og så er de erfarne entreprenører med både mandskab og maskiner i lokalområdet. Så jeg er helt tryg ved, at de kan løfte opgaven, siger Claus Rehfeld Moshøj.

Strategisk vigtig aftale

Hos Aarsleff Rail er administrerende direktør Thomas Mollerup også tilfreds.

- Vi er altid glade, når vi vinder en god, stor og spændende opgave, og det er opgaven med at vedligeholde Aarhus Letbane. Men det er også strategisk vigtigt for Aarsleff Rail at skulle vedligeholde den første letbane herhjemme, siger Thomas Mollerup.