Sikkerhedskampagne Header

Sikkerhedskampagne

Du kan ikke høre mig – så se dig for

Inden længe ruller en ny, tung trafikant ud i det aarhusianske gadebillede. Det skal alle vænne sig til - for sikkerhedens skyld.

Derfor bliver der forud for åbningen af Letbanen lanceret en sikkerhedskampagne, som skal gøre aarhusianerne opmærksomme på, hvordan de skal tage hensyn til det nye transportmiddel.

Kampagnen skydes i gang samtidig med de første testkørsler i det centrale Aarhus og vil blandt andet kunne ses i gadebilledet, langs med skinnerne og på sociale medier. 

Tung, lydløs og ensporet

”Jeg er den stille type. Hold godt øje med Letbanen. Du kan ikke høre den”, er blot ét af kampagnens mange budskaber.

Fælles for budskaberne er, at de skal oplyse borgerne om, at Letbanen kræver ekstra opmærksomhed. Erfaringer fra udlandet viser nemlig, at der er stor risiko for ulykker, når et nyt transportmiddel indtager vejene.

– Til forskel fra de køretøjer, der allerede kører på vejene, er Letbanen tung og lydsvag – og så kan den ikke undvige. Der er derfor nogle helt nye ting, som borgerne skal være opmærksomme på. Vi håber på, at kampagnen kan være med til at sikre, at der ikke sker ulykker,” siger Claus Pedersen, sikkerhedschef hos Aarhus Letbane.

Sikkerhedskampagnen bliver en del af bybilledet

Sikkerhedskampagne Billede