Kulturby Tog Juni2017

Langs med banen

Aarhus 2017 har fået sit eget letbanetog

Et letbanetog af typen Stadler Variobahn er blevet udsmykket med farver og logoer fra European Capital of Culture Aarhus 2017.

Det 32 meter lange og farverige letbanetog er et samarbejde mellem kulturbyprojektet og Aarhus Letbane.

− Vi har mange ting til fælles med Letbanen, fortæller Bent Sørensen, Head of Communication i Sekretariatet for Fonden Aarhus 2017.

− Begge projekter er markante, internationale tiltag i Aarhus i 2017. De flotte letbanetog matcher kulturhovedstadens fokus på design og kreativitet., og vores logo, farver og budskab matcher jo perfekt, supplerer han.

Positiv respons på test

Letbanetoget er udsmykket med det karakteristiske Aarhus 2017-logo med to kulørte stave som et stort A på en blå bundfarve. En tekst byder byens gæster og Letbanens passagerer velkommen i den europæiske kulturhovedstad 2017.

− Inden vi satte arbejdet i gang, var vi så heldige, at vi fik lov til at lave en testudgave på Letbanens 32 meter lange banner på perron 1 på Aarhus Banegård. Banneret viser den nye Variobahn-sporvogn i forholdet 1:1, og vi har fået mange positive reaktioner på dette banner. Så det var oplagt at sige ja, da vi blev inviteret til at overføre designet til en af de rigtige vogne, fortæller Bent Sørensen.

En rullende reklame

Bent Sørensen håber, at det særligt udsmykkede letbanetog får lov til at være med i den officielle åbning af Letbanen 23. september.

− Vi overvejer også et par aktiviteter med vores samarbejdspartnere og frivillige inden da. Men ellers er det tanken, at vi ruller med gennem byen og gør opmærksom på vores spændende kulturhovedstad, siger han.

Kulturbytog SideKulturbytog Side2