Letbanetog Perron Skejby Header

Erhvervsområde

Letbanen viser vejen til Skejby

Skejby er et vækstcenter for virksomheder, uddannelsesinstitutioner og fremtidens supersygehus.

Dermed er området et af de mest trafikerede erhvervsområder i Aarhus.

Letbanen får fire standsningssteder, som skal gøre rejsen til og fra Skejby nemmere for både medarbejdere, studerende og patienter.

En velfungerende infrastruktur er afgørende for, om det er attraktivt at bo, leve og drive virksomhed i et område.

Letbanens entré i Skejby er et godt eksempel på, hvordan en ny trafikform kan løfte området og gøre det mere attraktivt for særligt virksomheder og offentlige institutioner. 

Det bynære erhvervsområde

Skejby er hjemsted for omkring 150 virksomheder med samlet set 20.000 ansatte. Hos Business Park Skejby, der varetager virksomhedernes interesser, glæder de sig til, at Letbanen ruller ud på skinnerne. Den gør det nemlig ikke kun nemmere for medarbejderne at komme på arbejde. Letbanen bringer også virksomhederne tættere på byen og ikke mindst deres samarbejdspartnere:

– For moderne vidensvirksomheder og deres medarbejdere er det vigtigt at være en del af et storbymiljø med servicefunktioner, forskning og uddannelse. Med Letbanen kommer Skejby både fysisk og mentalt meget tættere på byen, så virksomhederne bliver endnu mere attraktive for kunder, medarbejdere og studerende, siger Arne Vesterdal, direktør i INCUBA og formand for Business Park Skejby.

– Det er jo ingen hemmelighed, at det lige nu er svært at komme til og fra byen, men når Letbanen kommer, bliver vi en integreret del af bymiljøet, uddyber han.

Den miljørigtige løsning

På SOSU Østjyllands Aarhusafdeling taler Letbanen sig ind i en større fortælling. Skolen opførte nemlig en helt ny bygning for to år siden, og som et naturligt led i den forbindelse har skolen øget sit fokus på bæredygtighed og miljø.

– Siden vi fik vores nye skole, har vi opfordret både elever og undervisere til at tænke mere på miljøet og hinanden. Det vil eksempelvis sige at lade bilen stå derhjemme og tage offentlig transport, og nu hvor vi bogstaveligt talt får Letbanen lige i baghaven, kan det jo ikke være nemmere, siger Lenn Nielsen, kommunikationsmedarbejder på SOSU Østjyllands Aarhusafdeling.

En kærlig tanke til de syge

Aarhus Universitetshospital regner også med, at Letbanen kommer til at gøre det nemmere for hospitalets patienter at komme frem. Især svage og gangbesværede patienter, som enten ikke har bil, eller som har svært ved at komme fra parkeringspladsen og hen til den rigtige afdeling.

– Det nye supersygehus er på størrelse med Ribe, og det kræver nogle logistisk kloge løsninger. Letbanen kommer til at holde nogenlunde i midten af det hele, og derfra skal patienterne nemt kunne komme derhen, hvor de skal, siger Jacob Gøtzsche, der er fællestillidsrepræsentant på Aarhus Universitetshospital.

Især bliver det også en hjælp til nybagte forældre, der bor i byen. De skal nemlig besøge hospitalet op til flere gange i de første måneder af babyens liv.

– Letbanen giver forældrene en helt ny transportform med brede adgangsveje. Der kan nemt være en barnevogn i et letbanetog. Derudover gør den lille afstand mellem perronen og dørene det også let at komme ind i og ud af letbanetoget, uddyber Jacob Gøtzsche.

Læs mere om Letbanens rute i Skejby

Se Letbanens standsningssted i Skejby

Kort Skejby Virk