Odder Header

Byudvikling

I Odder praler de med Letbanen

Borgmester Uffe Jensen (V) glæder sig til efteråret. Der kommer Letbanen nemlig til Odder.

− Vi er i fuld gang med at planlægge åbningen her i Odder. Jeg forestiller mig, at det bliver en stor folkefest, fortæller Uffe Jensen:

− Vi er i dialog med Aarhus Letbane om at åbne på et tidspunkt, hvor byens butikker har åbent og kan tage del i festen, måske med særlige letbane-tilbud, så vores mangfoldige foreningsliv også kan vise, hvad de har at byde på, siger Uffe Jensen med en slet skjult forventningens glæde i stemmen. 

En OK følelse af storby

Det er en glad borgmester, der fortæller, hvordan Letbanen kan være med til at løfte kommunen og lokke flere tilflyttere til området, der ifølge kommunens slogan er ”ret OK”.

− Vi har aldrig haft så stor befolkningstilvækst i kommunen, som vi har i år. Salget af grunde og bolighandler boomer, og jeg ved fra flere af områdets ejendomsmæglere, at Letbanen spiller en vigtig rolle. Den giver en følelsesmæssig tæthed på Aarhus, og det er vigtigt for de mange tilflyttere, vi har fra netop Aarhus, siger Uffe Jensen.

Bevidst praleri

Flere steder i Odder Kommune er man da også godt i gang med at gøre klar til Letbanens komme. Blandt andet er det borgmesterens ambition, at der på arealet omkring Rude Havvej i udkanten af Odder by skal bygges parkeringspladser til alle slags køretøjer – biler, el-biler og cykler. Uffe Jensen og hans administration er desuden i dialog med Aarhus Letbane om købet af et 15.000 kvadratmeter stort stykke jord mellem den gamle remise og banegården i Odder midtby.

− Det vil give mulighed for at skabe et helt nyt og attraktivt byrum i centrum af byen, siger Uffe Jensen.

− Letbanen er et kæmpe aktiv i vores bosætningsstrategi, og vi praler gerne med den, lyder det slutteligt fra den letbane-glade borgmester.