Velkommen Til Letbanen Officiel Aabning Ved Dokk1

Åbningsfest

Aarhus og Midtjylland byder velkommen til Letbanen

Lørdag den 23. september åbner Letbanen i Aarhus med et brag af en fest ved Dokk1.

Alle er velkomne, og dagen byder blandt andet på taler, musik, godt til ganen – og mulighed for en tur med Danmarks første letbane.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og regionsrådsformand Bent Hansen (S) deltager begge i den officielle åbning. Allerede nu kan du læse, hvad de særligt ser frem til, når Letbanen kører på skinner.  

Lørdag den 23. september kører Letbanen gennem den røde snor ved Dokk1 i Aarhus C og åbner dermed officielt. Der er tale om et stykke danmarkshistorie, som selvfølgelig fejres med en forrygende åbningsfest. Festen foregår på Hack Kampmanns Plads – lige ved Dokk1 – og du er velkommen.

Efter først-til-mølle-princippet er der på dagen mulighed for at komme med på en af Letbanens første ture fra Dokk1 til Skejby og tilbage igen – i dagens anledning uden stop andre steder end ved Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Den officielle åbning begynder med taler klokken 11.00. Herefter er der frem til klokken 17.00 madboder, gospelsang, loungemusik, miniletbanetog fra Egå Modelpark og masser af muligheder for at opleve Letbanen på tæt hold. Se programmet for åbningen nederst i artiklen.

Læs også: Der bliver også fest ved skinnerne i Skejby 

God grund til at feste

To af dem, der byder Letbanen velkommen, er Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune, og Bent Hansen, formand for regionsrådet i Region Midtjylland. De ser frem til en stor festdag for alle i by og region.

– Letbanen er for hele byen, og jeg tror, næsten alle i byen kommer til at bruge den, hvad enten det er på daglig basis eller blot en gang imellem. Og så er Letbanen naturligvis også en gave til hele byen i den forstand, at den kommer til at gøre det lettere for os alle sammen at komme rundt, både fordi nogle vil benytte den, og fordi den vil aflaste den øvrige infrastruktur, siger Jacob Bundsgaard.

– Nu åbner første etape af danmarkshistoriens første letbane endelig! Det er selvfølgelig en festlig begivenhed, og jeg glæder mig over, at der i processen helt tilbage fra 2007 og frem til i dag har været opbakning fra alle kommuner i regionen, lyder det fra Bent Hansen.

Et synligt tegn på væksten

Både borgmester og regionsrådsformand ser frem til, at Letbanen vil sætte et solidt aftryk.

– Letbanen gør det lettere at komme gennem byen på en moderne og miljøvenlig måde. I første omgang fra Aarhus Havn mod vækstområdet i Skejby med arbejdspladser, uddannelser og det nye universitetshospital. De næste skridt er Brabrand, Hinnerup og videre mod Randers, Skanderborg, Silkeborg samt de nye by- og udviklingsområder i Lisbjerg, Elev og videre mod Grenaa. Her får Letbanen også stor betydning i hverdagen for tusinder af østjyder, siger Bent Hansen. 

Jacob Bundsgaard supplerer:

– Letbanen kommer selvfølgelig til at sætte sit helt karakteristiske fysiske aftryk på byen, det ser vi allerede. Men derudover tror jeg også, at den kommer til at betyde en mental forskel, fordi den bliver et meget synligt tegn på den store vækst og udvikling, Aarhus oplever i de her år.

Fra på lørdag den 23. september er det virkelighed: Velkommen til Danmarks første letbane.

Program for åbningsfesten ved Dokk1

Hack Kampmanns Plads danner ramme om festlighederne i tidsrummet klokken 10.30-17.00:

  • 10.30: Pladsen åbner
  • 11.00: Taler af transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, næstformand i Folketingets Transport-, Bygnings- og Boligudvalg Kim Christiansen, regionrådsformand Bent Hansen og Borgmester Jacob Bundsgaard
  • 11.30: Første letbanetog kører igennem den røde snor, og Letbanen er officielt åben
  • 11.30-17.00: Madboder, gospelsang, loungemusik, miniletbanetog, udstilling og flere andre aktiviteter på pladsen
  • 12.00-17.00: Letbanen kører med fire tog i timen. Billetter kan hentes i informationsboden ved ankomst til Dokk1. Det sker efter først-til-mølle-princippet. 
Jacob BundsgaardBent Hansen