Skejby Fejring

Åbningsfest

Der bliver også fest ved skinnerne i Skejby

Business Park Skejby byder Letbanen velkommen til området. Det foregår ved en åbningsfest 23. september i forlængelse af den officielle åbning ved Dokk1.

I Skejby vil udstillingen Ovartaci Fields, madboder, smagsprøver fra VIA, musik og byhaverne bidrage til en festlig dag. Alle er velkomne, uanset om de ankommer til fods, på cykel, i bil eller med Letbanen fra Dokk1. 

Business Park Skejby har svært ved at få armene ned. Snart kører Letbanen fra det centrale Aarhus til erhvervsområdet nord for byen fire gange i timen, og det cementerer Skejby som det mest markante erhvervsområde i Aarhus.

Sådan lyder det fra erhvervsforeningens formand og direktør i INCUBA, Arne Vesterdal. Han forventer, at Letbanen vil bane vej for liv og aktiviteter efter kontortid i området, og derfor kalder han det også for ”helt oplagt” at markere åbningsdagen 23. september med fest og farver i Skejby.

– Vi synes egentlig, at vi har mere at fejre end midtbyen, som jo i forvejen er orkanens øje for aktiviteter. Letbanen binder Skejby tættere på byen og gør det muligt at forvandle området til et moderne erhvervsområde, hvor det er attraktivt at gå en tur uden for virksomheden eller tage en tur ud til i weekenden, siger Arne Vesterdal, og fortsætter:

– Lige nu har vi blandt andet kunstudstillinger, nyttehaver og planer om markedsdage med madboder. Alt det får vi for alvor mulighed for at prøve af under åbningsfesten, når der dagen igennem vil trille nye gæster ind i området med Letbanen fra Dokk1.

Oplev Letbanen indefra

Arne Vesterdal understreger, at alle er velkomne til åbningsfesten i Skejby – uanset om de ankommer med Letbanen eller en anden transportform. Det bliver dog ikke muligt at køre med Letbanen, hvis man møder op i Skejby. En køretur kræver fremmøde ved Dokk1, hvor der uddeles billetter efter først til mølle-princippet. Med en billet i hånden kan man godt stå af i Skejby, deltage i festlighederne og tage Letbanen tilbage til Dokk1.

Ingen bliver snydt for at opleve Letbanen indefra, for under hele åbningsfesten vil der holde et udstillingstog på skinnerne i Skejby. Letbanetoget er åbent fra kl. 12.00, hvor festlighederne tager fart – kort før det allerførste tog ankommer fra Dokk1 kl. 12.15.

Festen i Skejby slutter omkring kl. 17.30, og den sidste afgang med Letbanen til Dokk1 er kl. 17.20.

Program for åbningsfesten i Skejby

På ’Velkommen til Letbanen’-markedspladsen i Business Park Skejby kan de fremmødte opleve følgende i tidsrummet klokken 11.45-17.30:

  • Museum Ovartacis pop-up-museum
  • Skejbys urbane nyttehaver
  • Eksempler på cirkulær økonomi, præsenteret af VIA University College
  • Blodbanken og Dansk Center for Organdonation
  • En rundvisning i et letbanetog
  • Mad, kaffe og drinksboder

Derudover:

  • 11.45-13.45: Et fodboldstævne mellem nogle af virksomhederne i Skejby
  • 12.45-13.30: koncert med A.K. Hansn & Ingeniørens Tommelfinger – en rablende, ramsaltet omgang retro-futuristisk rockmusik. Før og efter koncerten spiller en professionel DJ musik på pladsen.
  • 14.00-16.00: Folkeuniversitetet og Museum Ovartacis ’Hearts & Minds’ festival på Aarhus Universitetshospital