Letbanen DOKK1

Kulturby 2017

Letbanen stikker næsen frem ved åbningsfesten for Kulturby 2017

Aarhus Letbane åbner senere i år, men allerede lørdag aften kan aarhusianerne få et indtryk af, hvordan de nye letbanetog ser ud i bybilledet. Et 32 meter langt letbanetog sniger sig med til åbningsfesten for Kulturby 2017.

Lørdag aften 21. januar er der åbningsfest for Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017. Fra Musikhuset vil et optog med mange tusinde medvirkende bevæge sig gennem byen og ned på havnen, hvor tusindvis af skibe ladet med håb og ønsker for fremtiden vil blive søsat overfor DOKK1.

Aarhus Letbane, østjydernes og Danmarks første letbane, er med i første række.

Letbanen bliver en del af Kulturby-året, når den åbner senere i 2017, men allerede lørdag aften kan man få et indtryk af, hvordan Letbanen kommer til at tage sig ud i det aarhusianske gadebillede: Ved Mindet over for DOKK1 stikker Danmarks første letbanetog nemlig bogstaveligt talt næsen frem som tilskuer til åbningsfestens optog.

- Når Letbanen åbner, kommer den bl.a. til køre forbi DOKK1 på havnen, og da skinnerne allerede ligger her, kunne vi ikke stå for fristelsen til at være med til årets første store fest i Aarhus. Den næste bliver åbningen af Danmarks første letbane, og det laver vi en lille appetitvækker på ved at deltage i åbningsceremonien for Kulturby 2017 på lørdag, siger letbaneselskabets direktør, Claus Rehfeld Moshøj.

Omkring 60.000 mennesker ventes at deltage i åbningsfesten på havnen i Aarhus. Mange af dem kan slet ikke undgå at få et glimt af det 32 meter lange og knapt fire meter høje letbanetog af typen Stadler Variobahn. Med plads til 216 passagerer, niveaufri indstigning og hele syv døre på hver side, er det designet til at håndtere mange passagerer på letbanens centrale strækning mellem Aarhus H og Skejby/Lisbjerg.

Toget er det første af i alt 26 letbanetog, der kommer til at betjene østjyderne omkring Aarhus og til Grenaa og Odder. Alle i en gråblå farve, der både fortæller en historie om Letbanens nærhed til vandet og glider elegant ind i bybilledet.

- Vi synes, at det er flotte letbanetog og en moderne, komfortabel og miljøvenlig form for transport, som vi snart kan tilbyde østjyderne. At det sker i et år, hvor Aarhus også er Europæisk Kulturhovedstad, siger alt om, hvor meget der sker i Østjylland i disse år. På den måde er der meget at fejre lørdag aften, og vi er glade for at være en del af festen, siger Claus Rehfeld Moshøj.

Spot Letbanen under åbningsfesten:

Tog Placering Kulturby2017