Aabningsfest Dokk1

Åbningsfest

Kom og byd Danmarks første letbane velkommen

Aarhus Letbane åbner lørdag den 23. september ved Dokk1 med taler, gospelkor, lidt godt at spise og mulighed for at prøvekøre de nye letbanetog.

Ventetiden har været lang, trafikken har til tider været udfordret, men nu er der lys for enden af skinnerne. Danmarks første letbane er klar til at rulle ud i de aarhusianske gader.

”Nu åbner den første etape af Letbanen endelig, og det er der god grund til at fejre. Nu bliver det muligt at komme rundt i byen på en moderne og miljøvenlig måde. Vækstområdet i Skejby med arbejdspladser, uddannelser og det nye universitetshospital får glæde af letbanetoget, og flaget går helt til tops, når Odder og Djursland senere kobles på, og Østjylland bliver bundet langt bedre sammen,” siger regionrådsformand Bent Hansen.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard ser også frem til mærkedagen for Aarhus og omegn.

”Med Letbanen tager vi fat på et helt nyt kapitel i Aarhus og det østjyske. Letbanen giver den kollektive trafik et solidt løft og gør det lettere for os alle sammen at komme rundt – fordi mange vil bruge den, og fordi den vil aflaste den øvrige infrastruktur. Set i det perspektiv bliver Letbanen et vigtigt omdrejningspunkt for den positive udvikling og vækst, Aarhus i de her år oplever,” siger han.

Letbanen åbnes officielt med en kort talerække og sang kl. 11.00 på Hack Kampmans Plads ved Dokk1. Herefter vil der være uddeling af kransekage og kaffe. På festpladsen vil der frem til kl. 17.00 være madboder, informationsboder og aktiviteter for de yngste.

Letbanen kører hvert kvarter i tidsrummet 12.00-17.00 fra Dokk1 til AU Hospital (Skejby). Den stopper ikke undervejs. Man kan være heldig at få billet til en af dagens ture. Billetterne uddeles fra en billetstand ved Dokk1 fra kl. 11.30 efter først-til-mølle princippet.

Ved stoppet i Skejby byder Business Park Skejby Letbanen velkommen med en række aktiviteter, der blandt andet viser, hvad erhvervsområdet, uddannelsesinstitutionerne og Aarhus Universitetshospital har at byde på.

Fra søndag den 24. september 2017 indleder Letbanen normal drift for passagerer med fire afgange i timen på strækningen Aarhus H – AU Hospital.

Program for åbningen af Letbanen

Hack Kampmanns Plads ved Dokk1 kl. 11.00 – 17.00

Kl. 11.00 – 17.00 Festpladsen er åben. Kom og mød Midttrafik, Aarhus Letbane, Region Midtjylland, Aarhus Kommune, Odder Kommune og Nord- og Syddjurs Kommune. På pladsen kan du købe mad og drikke, høre god musik og opleve sjove aktiviteter for børnene.

  • Informationsboder
  • Kødbyens Mad & Marked
  • Modelparken Danmarks mini-letbanetog for børn
  • DJ

Kl. 11.00 - 11.20: Letbanen bydes velkommen med taler af Transport-, Bygnings- og Boligminister Ole Birk Olesen, næstformand i Folketingets Transport-, Bygnings- og Boligudvalg Kim Christiansen, regionrådsformand Bent Hansen og Borgmester Jacob Bundsgaard.

Kl. 11.20 – 11.30 og 11.45 – 12.00: Koncert med Aarhus Gospel Singers

Kl. 11.30 – 11.45: Den allerførste letbanetur i Danmark vises live på storskærm

Kl. 12.00 – 12.30: Aarhus Bagerlaug og Odense Marcipan har bagt kransekage. BKI serverer kaffe

Kl. 12.00 – 17.00: Mulighed for at køre t/r med Letbanen fra Dokk1 – AU Hospital (Skejby) Billetterne uddeles kun fra 1. sal ved Dokk1. De uddeles efter først-til-mølle fra kl. 11.30 - og ind til der ikke er flere. Der uddeles max. 5 billetter per person, som gælder tur/retur fra Dokk1 til AU Hospital i Skejby på åbningsdagen. For at undgå tumult og lange køer ved letbane-togene, er billetterne påtrykt en tur og et tidspunkt. Billetterne kan kun bruges til den tur, der fremgår af billetten, fx tur 1 kl. 12.00, tur 2 kl. 12.15, tur 3 kl. 12.30 etc.

Ved letbanestoppet i Skejby kl. 11.45 – 17.30

Letbanen bydes velkommen til Skejby af Business Park Skejby

  • Museum Ovartaci’s pop-up museum
  • Skejbys Urbane nyttehaver
  • Eksempler på Cirkulær Økonomi præsenteret af VIA University College
  • Blodbanken og Dansk Center for Organdonation
  • En rundvisning i et Letbanetog
  • Mad, kaffe og drinksboder