Brandvaesen Mulig Header

Beredskab

Letbanen øver beredskab før drift

Som en del af Letbanens testarbejde, vil Aarhus Letbane udføre beredskabsøvelser med politi og brandvæsen. Beredskabsøvelserne skal forberede alle parter på eventuelle ulykker efter driftsstart.

Man skal ikke blive forskrækket, hvis politi og brandvæsen er at finde på letbanesporene over de næste par uger. Frem til driftsstart vil Aarhus Letbane i samarbejde med politi og brandvæsen udføre beredskabsøvelser for at være bedst muligt forberedt på eventuelle ulykker.

Beredskabsøvelserne vil blive udført på strækningen mellem Aarhus H og Universitetshospitalet i Skejby. Dermed vil øvelserne være synlige i det aarhusianske byrum.

- Beredskabsøvelserne handler om at øve vores, politiets og brandvæsenets håndtering af små og større ulykker på letbanesporene. Derfor udfører vi øvelserne på letbanesporene, så situationen ikke er uvant, hvis der sker ulykker efter driftsstart, forklarer Aarhus Letbanes sikkerhedschef, Claus Pedersen.

Beredskabsøvelserne er et vigtigt led i sikkerhedsforberedelserne frem til åbningen af Letbanen. Her skal letbanepersonale, politi og brandvæsen øve håndtering af nødsituationer såsom personpåkørsel, kollision, nedfalden køreledning og brand i en bygning nær Letbanen.

Første beredskabsøvelse foregår mandag 11. september på letbanesporene ved Toldboden, hvor man øver bugsering af et letbanekøretøj.

Forud for beredskabsøvelserne har Aarhus Letbane og Østjyllands Brandvæsen indledt et større uddannelsessamarbejde, som har gjort brandvæsenet i stand til at begrænse og afhjælpe akutte skader ved ulykker på Letbanen. Uddannelsesforløbet har fokuseret på undsætning og redning fra letbanekøretøjer, løft af letbanekøretøjer og håndtering af nødsituationer med kørestrøm involveret. 

 

Læs også: Letbanen uddanner Østjyllands Brandvæsen