Klippeark Aarhus Letbane Jul 1

Juleklip

Klip og saml dit eget letbanetog

Træt af at klippe julehjerter? I anledning af Letbanens åbning og december måned kan du printe, klippe og samle dit eget letbanetog.

Alt, du skal bruge, er en saks og en limstift. Hent klippearket her:

Klippeark Aarhus Letbane 1

 

I anledning af Letbanens åbning lige op til jul, findes også en særlig juleudgave af klippearket:

Klippeark Aarhus Letbane Jul 1 (1)

 

Klippearket er udarbejdet af Flemming Berg Olsen, som er grafiker hos Midttrafik og vild med letbaner.

Modellen forestiller letbanetoget af typen Variobahn, som hovedsageligt kører på den indre strækning i Aarhus, der er den første strækning med passagerer. Senere skal samme togtype køre på strækningen Odder-Aarhus H-Lisbjerg-Lystrup.

Printes klippearket i A3, får man en model af et letbanetog i størrelsen 1:49. Et rigtigt letbanetog af typen Variobahn er 32 meter langt, mens typen Tango er 39 meter langt.

Selvom begge Aarhus Letbanes togtyper er ”hyldevarer” med velafprøvet teknik, har Letbanen i Aarhus fået sin egen let genkendelige designidentitet med tydelige referencer til den skandinaviske tradition for stilsikker minimalisme og høj funktionalitet.

For eksempel er letbanetogene tilpasset det ofte fugtige og kølige østjyske klima. Ligeledes er letbanetogene holdt i et elegant miks af grå og blå farver, som afspejler Letbanens nærhed til vandet i Østjylland, mens den markante røde farve er en central del af Letbanens identitet og markerer vigtige funktioner som døre, stopknapper og holdegreb.

Læs mere om letbanetogene her.