24 7 Drift Og Trafik

Testkørsler

Forvent kø ved Nørreport

Letbanen øger nu antallet af testkørsler, og trafikanter opfordres derfor til at søge væk fra Nørreportkrydset, når det er muligt.

Letbanen skruer i weekenden op for antallet af testkørsler, så den også omfatter morgentrafikken og svarer til køreplanen, når Letbanen senere i september åbner for passagerer. 

Særligt hos trafikanter omkring Nørreportkrydset er tålmodigheden allerede hårdt prøvet, men de skal altså fortsat forvente længere rejsetider og periodevise uregelmæssigheder. Det skyldes flere faktorer i det stærkt trafikerede kryds, herunder det aktuelle arbejde med at justere vejsignalerne til den nye letbane. 

”Det er en kompliceret opgave, som vores leverandør arbejder på i disse uger. Lysreguleringerne skal justeres, så de både sikrer, at letbanetogene kommer hurtigt gennem byen, og at bilisterne kommer til at holde for rødt i så kort tid som muligt,” forklarer Aarhus Letbanes anlægschef, Jørgen Hansen.

”Selvom det er frustrerende at holde i kø, er det meget vigtigt at holde tilbage for gult lys. Ventetiden vil blot blive længere, hvis en bil bliver fanget i krydset og blokerer for toget. Vi må derfor bede bilisterne om at have øget opmærksomhed på den nye trafikant i bybilledet,” siger han.

Søg alternativer

Hos Teknik og Miljø er anbefalingen klar: Søg mod alternative ruter, hvis det er muligt.

”Trafikanter uden et ærinde i området bør finde andre ruter, for der vil opstå lange køer i perioder. Ringvejen eller Ringgaden vil i mange tilfælde være det bedste alternativ,” siger Trine Buus Karlsen, chef for anlæg i Teknik og Miljø.

Trafikanter, som ikke kan undgå Nørreportkrydset, bør overveje rejsetidspunktet. Ofte vil der være tid at hente ved at køre hjemmefra, så man undgår myldretidstrafikken fra klokken 7-9 og 15-17.