Testkørsel

Letbanen testkører mellem Malling og Tranbjerg

Tirsdag morgen den 16. maj indleder Aarhus Letbane arbejdet med at testkøre de nye letbanetog på en lukket strækning mellem Mårslet og Malling.

Fra tirsdag 30. maj udvides teststrækningen til to separate teststrækninger mellem henholdsvis Malling-Mårslet og Mårslet-Tranbjerg. Opdelingen af teststrækningerne betyder, at de største overkørsler som Hørretvej i Mårslet, Tranbjerg Hovedgade samt Holmskovvej og Gammel Østergårdsvej i Malling holdes åbne. 

Kørslen med letbanetogene skal blandt andet afprøve letbanetogenes accelerationsevne og bremser. Testkørslerne er med til at sikre, at alle letbanetog fungerer optimalt, når Letbanen åbner for passagerer senere i år.

Den 23. september åbner strækningen for passagerer mellem Aarhus H og Skejby via havnen. I begyndelsen af december følger strækningen mellem Aarhus H og Odder, mens den sidste del af letbanesystemet mellem Aarhus H og Grenaa åbner i begyndelsen af 2018.

Testkørslerne på strækningerne mellem Malling-Mårslet og Mårslet-Tranbjerg vil som regel blive udført på hverdage i tidsrummet mellem kl. 7 om morgenen og kl. 20 om aftenen – nogle dage vil testkørslerne være afsluttet i løbet af eftermiddagen. 

Af hensyn til sikkerheden er det nødvendigt at afspærre to krydsninger på teststrækningerne: Overkørslen ved Vilhelmsborg Station på Bedervej og overkørslen ved Nørrevænget Station i Tranbjerg. Der vil blive opstillet trafiktavler med tydelige angivelser af omkørsler. Sker der ændringer undervejs, vil Letbanens hjemmeside opdateres løbende.

De to overkørsler vil være lukkede døgnet rundt.

Når Letbanens nye signalanlæg er afprøvet og godkendt, genåbnes overkørslerne helt. 

Det samlede arbejde med at testkøre letbanetog forventes afsluttet på den anden side af sommerferien.

Spørgsmål

Læs de oftest stillede spørgsmål om Letbanen - og svarene herpå.

Nyheder

Følg med i aktuelle nyheder om letbaneprojektet.

Kontakt

Spørgsmål og kommentarer til Letbanen er velkomne.

Arkiv

Hvornår var det nu det var? Søg tilbage i Letbanens arkiver.