Testkoersel Viby Tango

Omkørsel

Øllegårdsvej spærret på hverdage under testkørsel

Aarhus Letbane skal testkøre letbanetog i Viby og spærrer for tværgående trafik ved krydsningen over letbanesporet på Øllegårdsvej i hverdage i ugerne 4, 5, 6 og 9.

Selv om den gamle nærbane først genåbner som letbane i efteråret 2017, bruges strækningen flere steder til testkørsel af de nye letbanetog. I øjeblikket testkører Aarhus Letbane i Viby mellem Rosenhøj og Gunnar Clausens Vej.

Testkørsel af de nye letbanetog i Viby foregår på hverdage i tidsrummet kl. 9-17, og det kræver en spærring for tværgående trafik ved krydsningen over letbanesporet på Øllegårdsvej på hverdage i tidsrummet kl. 8.30-17.30.

I stedet sendes bilister ud på en mindre omvej og kan komme frem til Øllegårdsvej via Skanderborgvej, Gunnar Clausens Vej og Jens Juuls Vej.

I samarbejde med Midttrafik er der udarbejdet en alternativ køreplan for rute 82, som normalt krydser det kommende letbanespor ved Øllegårdsvej.

Det vil stadig være muligt at benytte Øllegårdsvej om aftenen og natten samt i weekender i ugerne 4, 5, 6 og 9.

Gå ikke over sporene – der kommer letbanetog

Det er vigtigt, at man respekterer de afspærringer og skilte, som opsættes i forbindelse med omdannelsen af nærbane til letbane.

Især testkørsel af de nye letbanetog gør sporet til et farligt sted at opholde sig. De nye letbanetog kører nemlig på strøm og er så lydsvage, at man let kan blive overrasket, når de kommer kørende med høj fart. 

Omkørsel

Øllegaardsvej Omkoersel