Navitas Testkoersel

Testkørsel

Letbanen genoptager testkørsler i Aarhus

Onsdag 27. september genoptager Aarhus Letbane testkørsler på strækningen fra Aarhus H til Universitetshospitalet i Skejby.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har tirsdag 26. september accepteret, at Aarhus Letbane genoptager testkørsler under myndighedsområderne Aarhus Kommune, Østjyllands Politi og Arbejdstilsynet.

Testkørslerne starter op igen på strækningen mellem Aarhus H og Universitetshospitalet i Skejby, som åbner for passagerer, når Letbanen får sin endelige sikkerhedsgodkendelse.

- Vi glæder os til at genoptage testkørslerne i Aarhus. Det er vigtigt at holde det letbanesystem i gang, som står færdigbygget, og som vi har testkørt siden maj, fortæller direktør ved Aarhus Letbane, Claus Rehfeld Moshøj.

Genoptagelsen af testkørsler er et vigtigt element i arbejdet med at få Letbanen klar til åbning hurtigst muligt.

- Ikke mindst tripper Aarhus Letbane og Keolis’ medarbejdere for at komme i gang igen. Vi har hele september kørt efter køreplanen, så vi ser frem til at komme tilbage i vante arbejdsrutiner, forklarer Claus Rehfeld Moshøj.

Sideløbende med genstart af testkørsler arbejdes der på højtryk for at opnå de udestående godkendelser, så Letbanen hurtigst muligt kan blive godkendt og åbnet for passagerer.