100 Pct April2018

Drift

Letbanen kører 100 procent til tiden

Mandag den 9. april satte Aarhus Letbane ny rekord for stabil drift og rettidighed: Samtlige 208 afgange kørte til tiden.

Danmarks første letbane fortsætter med at køre stabilt. Siden åbningen kort før nytår og frem til april 2018 er 98,7 procent af alle letbanens afgange blevet gennemført – og af disse afgange har 99,3 procent kørt til tiden. 

Mandag den 9. april ramte Aarhus Letbane så for første gang ’loftet’: Samtlige 208 afgange blev gennemført – og samtlige afgange kørte til tiden. Det giver en succesrate for både produktion og rettidighed på 100 procent, og det er første gang, at det sker på et såkaldt driftsdøgn. 

- Det er glædeligt og et udtryk for, at vi i Aarhus har bygget et velfungerende og driftssikkert letbanesystem. Aarhus Letbane er den første af sin slags i Danmark, og at vi godt 100 dage efter åbningen kan køre med 100 procent rettidighed er på alle måder et overbevisende resultat, siger Aarhus Letbanes direktør, Michael Borre.

Luger ud i børnesygdomme

Også letbanens operatør, Keolis, der beskæftiger letbaneførerne og personalet i letbanens kontrolcenter, glæder sig over at ramme et perfekt driftsdøgn:

- Driften har faktisk været ganske stabil fra dag ét, men det er naturligvis en tilfredsstillelse at eksekvere 100 procent perfekt på døgnets samtlige 208 afgange. Det er også et udtryk for, at vi hele tiden luger ud i de børnesygdomme, der altid vil være i et nyt system, og at vi er lykkedes med uddannelsen af vores nye medarbejdere, siger Thomas Friis Brændstrup, direktør for Keolis Aarhus Letbane.