Bogen Header

Langs med banen

Få fingre i et stykke historie om Letbanen

Hvordan opstod tankerne bag Aarhus Letbane? Hvornår skete det? Og hvad fik for alvor projektet på skinner?

Det er bare tre af de spørgsmål, som du finder svar på i den nye bog om Letbanen.

Det er ikke mindre end 25 år siden, at idéen omkring Letbanen blev født i sin oprindelige form. Det var dog en inspirationstur i 2006 til den midttyske by Kassel, der for alvor satte gang i letbanedrømmene.

­­– Jeg mener, at den tur blev et vendepunkt. Scoopet var, at vi fik alle med: Politikere og embedsmænd fra Aarhus Kommune, Grenaas borgmester, repræsentanter fra Trafikministeriet. Alle blev bevidste om, at det ville være det rigtige for Aarhus, hvis vi fik en letbane til at løse spidsbelastningen i trafikken, fortæller tidligere rådmand Peter Thyssen i bogen.

Bogen er udkommet

I bogen kan du læse flere spændende historier om den nye trafikant. Heriblandt historien om Letbanen, der kører i sit eget spor i vejen, hvilket afviger fra de gamle sporvogne. Du kan også læse om de mange internationale arbejdere, der har spillet en stor rolle i etableringen af letbaneanlægget. 

Er du interesseret i flere historier om Letbanen? Så er bogen til salg hos tre aarhusianske boghandlere: Arnold Busck i Ryesgade, Bogladen Svend A. Larsen Bog og Idé på Sønder Allé og Kristian F. Møller Boghandleren på Store Torv.

Husk, at du også kan få små bidder af historien om Aarhus Letbane i vores podcast-serie her 

Bogen om Aarhus Letbane er skrevet af journalist og forfatter Bjarne Jensen.

 

Få et smugkig i Bogen om Letbanen

Smugkig 1Smugkig 2Smugkig 3Smugkig 4