Visualisering Sleth Arkitekter

Langs med banen

Letbanen bringer liv til ny bydel

Det kommer til at summe af liv langs Letbanen i Skejby.

Et nyt hotel slår dørene op i foråret 2019, og opbygningen af en helt ny bydel ved Journalisthøjskolens bygninger på Olof Palmes Allé begynder samme år.

Journalisthøjskolen som fælleshus

Aarhus Kommune, Østjysk Bolig, FO-Aarhus og Domis er idémagerne og kræfterne bag den helt nye bydel, som kommer til at indeholde 300 ungdomsboliger, 50 almene boliger og 20 eksklusive byhuse samt 40 boliger til socialt udsatte.

Når Journalisthøjskolen flytter til Christiansbjerg i 2019, overtager FO-Aarhus bygningerne. Lokalerne kommer til at blive samlingspunkt for områdets 1.000 nye indbyggere med både café og fælleshus i hovedbygningen. Bygningerne vil ligeledes danne den nye ramme om Museum Ovartaci, som flytter til fra Risskov.

Den nye bydel omkranses af både letbane, supercykelsti og de grønne områder ved Vestereng. Det er alt sammen med til at give gode betingelser for fusionen mellem de historiske bygninger og de nye, moderne visioner for området.

Hotel midt i en mangfoldig bydel

I gåafstand til både letbanestop og Skejby Sygehus åbner Zleep Hotels et hotel med 100 værelser i maj 2019. Hotellets placering gør det til en integreret del af Skejby Erhvervspark, som lige nu beskæftiger mere end 20.000 medarbejdere. Forventningen er da også, at beliggenheden vil tiltrække både erhvervsfolk og turister.

 

Visualisering: Sleth Arkitekter