Mertidsknap

Langs med banen

5 råd: Kom godt af sted med Letbanen

Efter de første godt 100 dage med Letbanen i Aarhus – og ud fra de spørgsmål/kommentarer, der er kommet fra kunderne – har Midttrafik samlet fem praktiske råd til at komme godt af sted med Letbanen:

1. Spred jer på perronen: Letbanen holder kun kort tid ved hvert stop. Derfor er det en god idé, at dem, der skal med, spreder sig på perronen, så der ikke bliver for stort et mylder ved hver dør.

2. Benyt døren til flexarealet: Hvis du rejser med for eksempel barnevogn, rollator eller kørestol, skal du ind ad døren til flexarealet. Et piktogram viser, hvilken dør der er tale om. Dørene åbner du med et tryk på en knap ved døren – og hvis du har brug for mere tid, skal du vælge den blå knap.

3. Vær sikker på perronen: Stå bag den mørkegrå sikkerhedsmarkering på perronen, mens du venter på Letbanen. Sørg desuden for at lade andre komme ud af letbanetoget, før du selv går ind.

4. Ophold dig ikke på sporet: Letbanen er en tung trafikant, og for din egen sikkerheds skyld er det afgørende, at du ikke opholder dig på sporet.

5. Brug ikke stopknappen i Aarhus: På den indre strækning behøver du ikke trykke på stopknappen, når du skal af letbanetoget. Når Letbanen åbner på strækningerne mod Odder og Grenaa, vil du her skulle trykke på stopknappen, når du skal af ved nogle af standsningsstederne, fx Hovmarken og Vilhelmsborg.